Globi

Tjetër goditje ndaj grave, talebanët mbyllin të gjitha sallonet e bukurive ku ato janë pronare

Shkruar nga Liberale
Tjetër goditje ndaj grave, talebanët mbyllin të gjitha sallonet e

Qeveria e Afganistanit e udhëhequr nga talebanët ka ndaluar qindra sallone bukurie të drejtuara nga gra, masa e fundit për të goditur punësimin e grave, ndërsa vendi lufton me varfërinë e tmerrshme.

“Të gjitha sallonet e bukurisë që operohen nga gratë në Kabul dhe provinca të tjera duhet të ndalohen menjëherë dhe të ndjekin urdhrin tonë”, tha Ministria e Zëvendës dhe Virtytit në një mesazh me tekst të martën, pa dhënë më shumë informacion. “Shkelësit do të përballen me veprime ligjore”.

Njoftimi i fundit është pjesë e përpjekjeve të talebanëve për t'i larguar gratë nga rolet e dukshme në qeveri dhe shoqëri dhe për t'i detyruar ato të qëndrojnë në shtëpi.

Kombet e Bashkuara kanë dënuar në mënyrë të përsëritur kufizimet e mëparshme të talebanëve, që i ndalojnë gratë të ndjekin arsimin mbi klasën e gjashtë, të punojnë në qeveri ose në sektorin privat, të vizitojnë parqe ose të përdorin palestra, të cilat thonë se e kanë bërë “pothuajse të pamundur” njohjen e qeverisë talebane nga komuniteti ndërkombëtar.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH