Showbiz

Talebanët ndalojnë heqjen e mjekrës

Shkruar nga Liberale
Talebanët ndalojnë heqjen e mjekrës

Talebanët kanë ndaluar berberët në disa provinca të Afganistanit për të prerë ose shkurtuar mjekrat e klientëve të tyre duke deklaruar se kjo do të ishte kundër ligjit islam, ligjit të sheriatit dhe se shkelësit do të dënoheshin nëse nuk e zbatojnë.

“Askush nuk ka të drejtë të ankohet’’, thuhet në urdhrin e talebanëve.

I njëjti urdhër iu dha edhe berberëve në Kabul.

“Talebanët deklaruan se ata do të dërgojnë inspektorë të fshehtë’’, thotë një qytetar.

Sipas tyre, heqja e mjekrës ishte stil amerikan jetese.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH