Aktualitet

Sondazh: Sa Sunitë, Bektashij, Ortodoksë, Katolikë ka në Tiranë?

Shkruar nga Liberale
Sondazh: Sa Sunitë, Bektashij, Ortodoksë, Katolikë ka në

Nga Eduard Zaloshnja

Nga një sondazh rreth feve dhe ekstremizmit, që e zhvillova me intervista face-to-face në të gjithë territorin e Bashkisë Tiranë (me kuota përpjestimore demografike e gjeografike), më rezultoi se në zonat urbane të Tiranës (jo ato rurale), besimimi fetar në moshat 18-64 vjeç ka shpërndarjen e paraqitur në tabelën e mëposhtme.

Marzhi i gabimit statistikor rreth përqindjes së besimtarëve sunitë është +/-3.8 pikë përqindje (për besimet e tjera marzhi është shumë më i vogël, sepse sa më e vogël është përqindja e një treguesi në sondazh, aq më i vogël është intervali i gabimit rreth tij).

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH