Aktualitet

Si të kuptojmë studentin e sotëm

Shkruar nga Liberale
Si të kuptojmë studentin e sotëm

Drejtuesit e universitetit duhet të takojnë studentët me kushtet e tyre për të kuptuar me të vërtetë nevojat e tyre, thotë Tessa Bravata

Tessa Bravata

University of Iowa

Drejtuesit në arsimin e lartë shpesh përdorin terma si "suksesi i studentëve", "mbajtja e studentëve" dhe "mësimi i përqendruar tek studentët". Fjala kyçe këtu është "student" dhe megjithatë nevojat e tyre duket se është një fushë që drejtuesit e lënë pas dore më së shumti në punët e tyre.

Studentët nuk do të ecin nëpër derën e një administratori dhe do t'u tregojnë atyre çfarë u nevojiten për të qenë të suksesshëm (në pjesën më të madhe). Studentët janë të zënë me shoqërizimin, duke mbajtur një listë të pafundme të ekstrakurrikulave dhe duke përfunduar detyra të shumta shtëpie.

Edhe kur ata kryejnë takime me orar, ka shumë të ngjarë që ata të mos shfaqen në takim. A frikësohen studentët nga drejtuesit apo apatikët? Shikoni komentet e mediave sociale në lidhje me institucionin tuaj dhe do të zbuloni se ndoshta nuk është e fundit. Studentët po shprehin shqetësimet e tyre, por jo për vetë drejtuesit. Ata po e bëjnë këtë në internet, në sallat e banimit dhe kafiteritë dhe në zona të fjalës së lirë. Mënyra e vetme për të dëgjuar ato mendime autentike është të shkoni në vendet ku ato janë shprehur.

Në mënyrë që të udhëheqin studentët, dhe të kuptojnë saktësisht nevojat e tyre, drejtuesit duhet të jetojnë mes tyre. Studentët sot funksionojnë shumë ndryshe nga kur drejtuesit ishin në universitet. Teknologjia dhe tendencat aktuale shoqërore kanë krijuar një botë shumë të ndryshme, e cila mund të vëzhgohet vetëm nga një këndvështrim i dorës së parë.

Unë e njihja një këshilltar akademik që mbante boshtet e kokës në Funko Pop në raftet e tij, në mënyrë që të mund të lidhej me studentët përmes dashurisë së tyre të përbashkët për Avengers. Në një institucion të mëparshëm që ndoqa, nënkryetari i çështjeve studentore dha mësim në klasa rrotullimi në palestrën e universitetit. Një herë tjetër, kam punuar me një dekan i cili ishte zhvendosur në një sallë qëndrimi të vitit të parë me pranimin e tij të pozitës së dekanit. Ai jetoi si një fillestar për një vit - përfshirë ngrënie herë pas here në sallën e ngrënies. Presidenti i institucionit tim aktual ndihmoi studentët të bartin gjërat e tyre.

Kjo është ajo që dua të them duke u përpjekur të lidhemi me studentët në një mënyrë me të cilën lidhen studentët.

Puna në zyrën e dekanit në një institucion publik më ka treguar që studentët janë nervozë kur flasin me administratën për problemet e tyre. Për shkak të teknologjisë dhe metodave të ndryshimit të komunikimit, Gjenerata Z nuk është shoqëruar për të adresuar njerëzit zyrtarisht në një mjedis ballë për ballë. Padyshim, kam parë që studentët hyjnë dhe transmetojnë ankesat e tyre. Por komunikimi është më i vetëcensuruar sesa do të ishte në një mjedis më pak marramendës, ku ndjehen të qetë për të folur.

Qëllimi kryesor i lidhjes nuk duhet të jetë vetëm të dëgjoni ankesa. Drejtuesit kanë një përgjegjësi të krijojnë marrëdhënie me studentët për të marrë vendime që ndikojnë pozitivisht mbi ta. Mendoni për parimin kryesor pas mësimdhënies ose praktikave këshilluese: ndërtoni raporte. Studentët nuk ndjekin vetëm leksionet dhe shkojnë në shtëpi; ata kanë një përvojë të plotë në kampusin tuaj që integron të mësuarit në të gjitha aspektet e jetës së tyre. Nëse drejtuesit dëshirojnë të dinë se çfarë do t'i ndihmojë ata të kenë sukses akademik, ata duhet të bëjnë pyetje për atë që janë të apasionuar pas klasës.

Këtu janë disa sugjerime që mund të ndihmojnë për të hequr pengesat midis studentëve dhe administratës:

  1. Numëroni sa studentë ndërveproni me ju çdo javë. Si e krahasoni atë me numrin e vendimeve që merrni që prekin studentët?
  2. Mendoni për praktikat tuaja të vlerësimit. A janë studentët që plotësojnë sondazhet në internet tregues të gjithë trupit tuaj studentor? A ka metoda më të mira (ose mjedise) për të vlerësuar reagimet e tyre?
  3. Si e perceptojnë studentët hapësirën fizike kur takohen me ju? Nëse po i takoni në një zyrë, si ndihet të hyni në hapësirë?

Është e kuptueshme që drejtuesit kanë nevojë për një bilanc të shëndetshëm të punës dhe jetës dhe ka kufij që nuk duhet të kalohen. Unë nuk po mbroj që drejtuesit të ulen në sallat e qëndrimit ose të kalojnë kohën e tyre duke tërhequr një Twitter të madh pas, por besoj se duhet të ketë ndonjë përpjekje për të dëgjuar mendimet e vërteta të studentëve. Dhe ato mendime autentike shprehen më shpesh në ambiente ku studentët ndjehen sikur mund të jenë vetë.

Takimi i tyre atje ku janë, në vend që t'i bëjnë ata të vijnë tek ju, mund të jetë një hap i vogël për të mbyllur përçarjen midis drejtuesve dhe trupit studentor. /Gazeta Liberale

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH