Sociale

Sa orë na duhen në ditë që të mësojmë në mënyrë efektive? Çfarë tregojnë studimet...

Shkruar nga Liberale

Sa orë na duhen në ditë që të mësojmë në

Në një botë ku kohëzgjatja e vëmendjes është në një rrugë të vazhdueshme me ndërprerje, pyetja se sa orë duhet të investojmë në mësim mund të jetë thelbësore për zhvillimin tonë intelektual dhe për arritjen e suksesit në shumë aspekte të jetës.

Studimet e shumta kanë tentuar të zbulojnë raportin optimal midis kohës së mësimit dhe efikasitetit të tij. Në të vërtetë, ka shumë faktorë që ndikojnë në këtë, përfshirë natyrën e lëndëve, personalitetin e studentit, kushtet e mjedisit, dhe shumë të tjerë.

Sa orë na duhen në ditë që të mësojmë në

Një nga hulumtimet më të fundit në fushën e mësimit dhe produktivitetit ka treguar se cilat janë praktikat më efektive për të mësuar dhe ruajtur informacionin. Një shembull i tillë është studimi i Pomodoro, i cili sugjeron se përfitimi më i madh vjen nga ndarja e kohës në periudha të shkurtra pune (rreth 25 minuta) të ndjekura nga pushime të shkurtra (rreth 5 minuta). Kjo metodë e ndihmon në ruajtjen e vëmendjes dhe në shmangien e lodhjes së mendjes.

Një tjetër aspekt i rëndësishëm është ndarja e kohës së mësimit nëpër ditë. Studimet kanë treguar se është më efektive të ndajmë kohën tonë të mësimit në periudha të shkurtra gjatë ditës, sesa të përpiqemi të kemi sesione të gjata mësimi në një rresht. Kjo ndihmon në ruajtjen e freskisë së mendjes dhe zvogëlon lodhjen.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH