Sociale

Muzika dhe përqëndrimi në studime, a shkojnë bashkë?

Shkruar nga Liberale

Muzika dhe përqëndrimi në studime, a shkojnë bashkë?

Muzika mund t’ju motivojë, të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe t’ju ndihmojë të relaksoheni. Madje mund t’ju ndihmojë të përqendroheni që të mund të studioni ose të punoni. Por lloje të ndryshme të muzikës mund të kenë efekte të ndryshme.

Shumë njerëz mendojnë se muzika i ndihmon të përqendrohen gjatë studimit dhe punës. Të tjerët e kanë të vështirë të përqendrohen me ndonjë zhurmë në sfond.

Muzika ofron shumë përfitime , duke përfshirë:

1- Humor të përmirësuar
2- Rrit përqendrimin
3-Përmirëson kujtesën dhe stimulimin e trurit
4-Menaxhon më së miri dhimbjen e kokës dhe lodhjen

Por jo të gjithë janë dakord që muzika përmirëson një seancë studimi. Pra, cila është marrëveshja – ndihmon apo jo?

Muzika nuk i prek të gjithë në të njëjtën mënyrë, kështu që përgjigja nuk është vetëm një “po” ose “jo” e drejtpërdrejtë.

Muzika jo vetëm që ju motivon por ajo të ndihmojë gjithashtu në uljen e stresit.

Hulumtimet sugjerojnë se një humor i mirë në përgjithësi përmirëson rezultatet tuaja të të nxënit. Ka të ngjarë të keni më shumë sukses me studimin dhe mësimin e materialeve të reja kur të ndiheni mirë.

Studimi mund të jetë stresues , veçanërisht kur nuk e kuptoni plotësisht materialin e lëndës. Nëse ndiheni të mbingarkuar ose të mërzitur, vënia e pak muzikës mund t’ju ndihmojë të relaksoheni dhe të punoni në mënyrë më efektive.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH