Sociale

Këto janë 7 arsyet se pse fjalën "toksik" duhet t'a hiqni MENJËHERË nga fjalori!

Shkruar nga Liberale

Këto janë 7 arsyet se pse fjalën "toksik" duhet

Vitet e fundit, termi “toksik” është bërë gjithnjë e më i përhapur në fjalimin tonë bisedor, veçanërisht në diskutimet rreth marrëdhënieve tona profesionale dhe ndërpersonale. Pra, nëse është në miqësi, marrëdhënie romantike ose ndërveprime në vendin e punës, etiketimi i dikujt “toksik” duket se është bërë një stenografi e përshtatshme. Megjithatë, ky etiketim i rastësishëm mund të ketë pasoja të padëshiruara, në fund të fundit duke përjashtuar dhe izoluar njerëzit, dhe mund të mos na japë as mundësinë të shohim individë të ndryshëm të zhvillohen dhe të lulëzojnë, raporton ‘Protothema‘.

Sjelljet dhe karakteristikat specifike që bëjnë që dikush të etiketohet si “toksik” mund të ndryshojnë shumë, disa karakteristika të zakonshme mund të përfshijnë:

1. Sjellja manipuluese

2. Negativiteti i vazhdueshëm

3. Mungesa e llogaridhënies

4. Sjellja kontrolluese ose dominuese

5. Shkelësit e kufijve

6. Drama dhe konflikti

7. Manipulimi emocional

Por këtu është e rëndësishme të theksohet se etiketimi i dikujt si “toksik” është subjektiv dhe mund të ndikohet nga perceptimet, përvojat dhe kufijtë individualë. Ndërsa termi mund të jetë i dobishëm për identifikimin e sjelljeve të dëmshme dhe vendosjen e kufijve, është e rëndësishme t’i qaseni etiketës me kujdes dhe ndjeshmëri, duke pranuar se individët janë qenie komplekse dhe të shumëanshme që mund të luftojnë me sfidat dhe dobësitë e tyre.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH