Sociale

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë

Shkruar nga Liberale

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë

Netflix u themelua në vitin 1997.

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë
Në vitin 1997, Reed Hastings dhe Marc Randolph filluan Netflix-in si një shërbim DVD-me-mail, duke u ofruar klientëve lehtësinë e marrjes me qira të filmave pa lënë shtëpitë e tyre.

Plani i parë i abonimit në Netflix u prezantua në 1999.

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë
Në vitin 1999, Netflix lançoi modelin e tij të abonimit, duke i lejuar klientët të paguajnë një tarifë mujore për qiratë e pakufizuara të DVD-ve.

Netflix prezantoi transmetimin në 2007.

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë
Në një lëvizje që revolucionarizoi industrinë, Netflix prezantoi transmetimin, duke i lejuar abonentët të shikojnë në çast filma dhe shfaqje televizive në internet, pa pasur nevojë për DVD.

Netflix prodhoi përmbajtjen e tij të parë origjinale në 2012.

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë
Në vitin 2012, Netflix bëri një lëvizje të guximshme duke prodhuar serinë e parë origjinale, “House of Cards”, me protagonist Kevin Spacey. Kjo shënoi fillimin e sipërmarrjes së Netflix për të krijuar përmbajtjen e vet me cilësi të lartë

Netflix është i disponueshëm në mbi 190 vende.

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë
Me zgjerimin e tij global, Netflix tani është i aksesueshëm për miliona abonentë në mbarë botën, duke ofruar një gamë të gjerë përmbajtjesh ndërkombëtare.

Netflix ka mbi 200 milionë abonentë.

Këto fakte rreth NETFLIX nuk i keni dëgjuar më parë
Që nga viti 2021, Netflix krenohet me një bazë mbresëlënëse abonentësh prej mbi 200 milionë përdoruesish, duke e bërë atë një nga platformat më të njohura të transmetimit globalisht.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH