Sociale

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të kontrrolloheni vetë

Shkruar nga Liberale

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Kanceri i gjirit është një ndër sëmundjet më të rrezikshme me të cilat po përballen vajzat dhe gratë në ditët e sotme. Për t'u kujdesur për veten dhe për t'a zbuluar këtë sëmundje në hapat e parë ju njohim me disa shenjat e para:

Me gunga

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Gungat e vogla rreth areolave, të njohura si gjëndrat Montgomery, janë më të dukshme në disa thitha.

Të dala nga jashtë

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Janë të ngritura dhe dalin nga areolat.

Të futura nga brenda

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Tërhiqen nga brenda në vend që të dalin jashtë si thithat e ngritura.

Të sheshta

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Janë në nivelin e areolës, megjithëse mund të ngrihen me stimulim.

Me qime

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Është krejt normale që qimet të rriten rreth thithave dhe disa kanë më shumë.

Shumë të ngritura

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Qëndrojnë të ngritura, më shumë se thithat e dala nga jashtë, edhe pa stimulim.

Të fryra

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Si areola ashtu edhe thitha janë të ngritura.

"Supernumerary"

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Të pasurit një thithë shtesë; është shumë normale.

Të përziera

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Ndryshojnë në drejtim.

 

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Mund të vini re ndryshime në madhësinë, formën dhe ngjyrën e gjirit me kalimin e kohës. Shpesh, këto ndryshime lidhen me luhatjet hormonale, rritjen në moshë ose dukuri të tjera natyrore.

Kanceri i gjirit/ Zbuloni se cilat janë simptomat e para dhe si të

Sidoqoftë, ekzistojnë disa simptoma që mund të jenë shenjë e një gjendjeje shëndetësore, përfshirë edhe kancerin e gjirit, si:

- butësi ose dhimbje të pashpjegueshme
- skuqje ose mavijosje të pashpjegueshme
- sekrecion jonormal ose me gjak
- gunga ose ënjtje në indet e gjirit
- një ndryshim i papritur

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH