Sociale

Jeni në dilemë kur t'i propozoni asaj? Ja kur është koha e duhur sipas ekspertëve

Shkruar nga Liberale

Jeni në dilemë kur t'i propozoni asaj? Ja kur është

Nuk ka asnjë rregull konkrete se sa shpejt është shumë shpejt për të propozuar, sipas Elizabeth Earnshaw, LMFT, një terapiste e licencuar martese dhe bashkëthemeluese e shërbimit të këshillimit paramartesor Jonë. Megjithatë, ajo tregon për një studim të vitit 2015 me 3000 çifte të martuara që zbuloi se pritja të paktën një vit tenton të rrisë në mënyrë dramatike shanset për një martesë të suksesshme.

Çiftet që dalin për një deri në dy vjet para fejesës kanë 20% më pak gjasa të divorcohen sesa ata që fejohen në më pak se një vit, sipas studimit, dhe çiftet që kanë qenë së bashku për tre ose më shumë vjet përpara se të fejohen. kanë 39% më pak gjasa për t’u divorcuar.

Në përgjithësi, Earnshaw rekomandon të paktën të prisni derisa të përfundojë e ashtuquajtura faza e muajit të mjaltit përpara se të propozoni. Kjo për shkak se kimia e trurit tonë në këtë fazë të hershme të një marrëdhënieje mund të mjegullojë aftësinë tonë për të marrë vendime racionale.

Gjatë kësaj faze, çiftet shpesh ndikohen shumë nga shumë hormone dashurie. Këto hormone na bëjnë më të prirur për të zmadhuar të mirat dhe për të minimizuar të keqen.

Faza e muajit të mjaltit ka tendencë të zgjasë diku nga tre muaj deri në një vit, vëren ajo, dhe zakonisht karakterizohet nga ndjenjat e pasionit dhe emocioneve të forta.

Unë gjithmonë u sugjeroj çifteve të largohen nga faza e muajit të mjaltit përpara se të fejohen, në mënyrë që të jenë me sy

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH