Sociale

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria para ‘90?

Shkruar nga Liberale

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria
Dikur më 1 prill (1946) festohej dita e tankistëve. Sipas të dhënave, Shqipëria e para viteve 90 kishte në total rreth 1200 tanke dhe mjete te blinduara, te tipeve të ndryshme (thonë 1050 vetëm tanke, shumica Tip-59 kinez, etj).

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria

Kushte mbi 60 mijë personel aktiv dhe i gjithë populli nga mosha 19 vjeç e lart ishin rezervistë.

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria

Ushtria Popullore që u ngrit nga viti 1945 deri në vitin 1991, ashtu si të gjitha ushtritë e tjera të shteteve komuniste, u shpërbë me rënien e regjimit dhe ruajti formën e saj aktuale nëpërmjet Forcave të Armatosura Shqiptare.

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria

Akoma sot e kësaj dite mungon transparenca se ku shkuan investimet kolosale në ushtri.

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria

E bashkë me to ku përfunduan tanket, nëndetëset, avionët, dhe të gjitha mjetet ushtarake.

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria

Ku shkoi e gjithë kjo pasuri kombëtare?

FOTO HISTORIKE/ Ku përfunduan 1.200 tanket që kishte Shqipëria

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH