Sociale

Fakte që duhet të dinin mbi bipolaritetin, zbuloni nëse bëni apo jo pjesë në këtë grup

Shkruar nga Liberale

Fakte që duhet të dinin mbi bipolaritetin, zbuloni nëse bëni

Shpesh ne e përdorim termin “bipolar” për të tjerët, madje edhe për veten në situata të caktuara.

Por jo të gjithë e dinë shumë mirë kuptimin dhe specifikën e këtij çrregullimi. Të kesh luhatje humori nuk do të thotë që të jesh bipolar, ndaj lexoni 11 fakte që duhet të dini për bipolaritetin.

11 FAKTE QË DUHET TË DINI PËR BIPOLARITETIN:

1- Nuk është e njëjta gjë sikur të keni humor të keq

2- Çrregullimi i bipolaritetit është i trajtueshëm

3- Nuk ndodh që 2 persona ta përjetojnë njësoj këtë çrregullim

4- Mania që kanë për t’u dukur euforikë nuk do të thotë se janë të lumtur

5- Hiperaktiviteti që ju ndodh nuk do të thotë se janë realisht në humor të mirë

6- Bipolariteti nuk i bën njerëzit të rrezikshëm

7- Këta njerëz nuk janë gjithmonë të stresuar

8- Mund të jesh bipolar dhe të kesh lidhje apo shoqëri të shëndetshme

9- Bipolariteti 2 nuk është domosdoshmërisht më i lehtë sesa bipolariteti 1

10- Ilaçet e bipolaritetit nuk të krijojnë varësi ekstreme

11- Njerëzit që pinë ilaçe për bipolaritetin nuk e kanë për qëllim t’i lënë, mund t’i pinë edhe gjithë jetës pa problem

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH