Sociale

CENSI 2023 “zhduk” pakicat kombëtare: 99.4% e popullsisë me kombësi shqiptare. Grekët, 23 mijë!

Shkruar nga Liberale

CENSI 2023 “zhduk” pakicat kombëtare: 99.4% e popullsisë

Janë publikuar të dhënat bazë të Censit 2023 sipas përkatësisë etnike dhe gjinisë. Në bazë të dhënave 99.4% e popullsisë janë me kombësi shqiptare. Ka një rënie të pakicave të tjera.

Shtetësia e popullsisë

Shqiptarët: 2.186.917

Grekët: 23.485

Egjiptianët: 12.375

Pa përgjigje:  13.507

Nuk disponohet përgjigja: 134.451

Poll
SHQIPENGLISH