Sociale

Beqar apo jo? Ja kush ka më shumë përfitime

Shkruar nga Liberale

Beqar apo jo? Ja kush ka më shumë përfitime

Të gjithë jemi të ndryshëm dhe disa prej nesh mund të kenë nevoja më të mëdha emocionale se të tjerët. Disa njerëz mund të ndihen më mirë nëse kanë një partner. Nga ana tjetër, të tjerët mund të duan të shijojnë vetminë dhe shoqërinë e tyre dhe kështu duan të mbeten beqarë.

Nëse nuk mund të vendosni, mos u shqetësoni. Jepini vetes kohë për të kuptuar të mirat dhe të këqijat e të dy statuseve të marrëdhënieve.

Ka shumë pro dhe kundër të qenit beqar. Gjithmonë shohim më shumë arsye pse është më mirë të jemi beqarë kur jemi në një lidhje dhe e kundërta.


Të mirat e të qenit beqar:

Ju mund të mos keni nevojë t’i përgjigjeni dikujt
Të jesh në një lidhje është e mrekullueshme. Megjithatë, nuk mund të mohohet se ka ditë kur duhet t’i përgjigjeni partnerit tuaj për atë që po bëni.

Ndërsa ky nuk është problem për shumicën e njerëzve, mund të shfaqet si një barrë për disa. Nëse ju ndodh që jeni një nga ata njerëz, të qenit beqar tingëllon si zgjedhja ideale për ju.

Ju mund të rizbuloni veten
Shumë njerëz nxitojnë në marrëdhënie sepse kanë frikë nga refuzimi dhe vetmia. Kur jeni beqarë, mund të zbuloni pasionin dhe qëllimin tuaj të vërtetë dhe të zhvilloni aftësitë tuaja edhe më shumë.

Më shumë paqe mendore.

Pse është më mirë të jesh beqar? Asnjë dramë. Asnjë shpjegim, pa gënjeshtra, pa justifikime.

Disavantazhet e të qenit beqar

Të qenit beqar, sado e mrekullueshme që tingëllon, mund të ketë edhe disa kundër. Këtu janë disa të këqijat e të qenit beqar.

Mund të bëhet i vetmuar.

Të qenit beqar për një kohë të gjatë mund t’ju bëjë të ndiheni mjaft të vetmuar dhe të etur për një lidhje të vërtetë dhe të thellë me dikë.

Megjithatë, nuk keni nevojë të jeni në një lidhje për të kuruar vetminë. Të gjesh veten dhe të sigurohesh që të jesh i lumtur në shoqërinë tënde është shumë e rëndësishme.

Shumë persona e duan lirinë dhe nuk kanë asnjë qëllim për t’u përkushtuar, ndërsa të tjerët duan të vendosen përfundimisht.

Nevojat tuaja mund të jenë të pakënaqura.

Të gjithë kemi nevojat tona. Këto nevoja mund të ndryshojnë nga ditë të këqija deri te nevojat seksuale.Ndërkohë që mund të jeni të vetë-mjaftueshëm, nëse ndjeni nevojën për një partner rreth jush, këto nevoja mund të mbeten të pakënaqura kur jeni beqar.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH