Sociale

" S*ksi është dhuratë e Zotit", teologu: Pornografia, një mëkat! Ka njerëz që kënaqen më shumë kur shohin por*o sesa...

Shkruar nga Liberale

" S*ksi është dhuratë e Zotit", teologu: Pornografia,

Teologu Miron Çako foli për pornografinë, ku u shpreh se është mëkat i padiskutueshëm dhe se sipas tij pornografia arrin deri në inskeninim e pervesitetit.

Ai u shpreh në emisionin “7 pa 5” se pornografia është “ikonë e djallit”. Teologu sqaroi se në vetvete marrëdhënia seksuale është dhuratë nga Zoti, por kur ajo bëhet publike kthehet në një biznes, për të manipuluar masën.

Më tej ai tha se në aspektin fetar pornografi është mëkat, sepse është abuzim me seksualitetin dhe mbi të gjitha është seksualitet jo real, që krijon ide të gabuara ndaj marrëdhënies seksuale.

Miron Çako: Pornografia inskenon dhe perversione. Marrëdhenia seksuale është intime, jo publike. Nesë bëhet publike, nuk është më marrëdhënie seksuale por një bzines, plus një lloj strategjie për të manipuluar masat. Është problem për shoqërinë ka prishur shëndetin mendor të njerëzve, është mëkat i padiskutueshëm, sepse neve joshemi nga seksi i të tjerëve, jemi në një situatë jo reale dhe nisim fanatzojmë me imajinatën tone. Në botën tonë është rritur një uri seksuale.

Kjo ka sjellë dhe incestetet në familje, sepse pornografia është e akseueshem lehtë. Ai ushqim krijon reaksion kimik te njerëzit. Seksualiteti është joshës për njeriun, është dhuratë e Zotit nuk është mëkat. Ne nga seksualiteti kemi ardhur këtu, ne nuk e atemojmë skesim, çështja është kur seksualiteti kthehet në vartësi dhe bëhet publik.

Ka shumë njerëz që duke parë pornografi krijojnë vartësi sa nuk kanë një marrëdhënie të shëndetshme me parnertin e tyre…Sot turpi hahet me bukë. Në aspektin fetar është mëkat sepse është abuzim me seksualitetin dhe mbi të gjitha është seksualitet jo real, të krijon ide të gabuara ndaj seksualitetit…pastaj në jetën reale zhgënjehesh nga seksualitei, ka njerëz që kënaqen më shumë kur shohin porno se sa në jetën reale..ka njerëz që ikin nga krevati i tyre, lënë bashkëhorten/in dhe shohin porno

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH