Aktualitet

Shahini: Libra falas për nxënësit deri në klasën e 7

Shkruar nga Liberale
Shahini: Libra falas për nxënësit deri në klasën e 7

Ministrja e Arsimit, Besa Shahini ka dhënë lajmin se tashmë është zgjeruar skema mbështetëse me libra falas deri në klasën e 7-të.

Kjo do të thotë se nxënësit nga klasa e I- rë deri në të 7-ën do të përfitojnë libra falas. Sa i përket të tjerëve, deri në klasën e 12-të do të përfitojnë këto libra vetëm kategoritë e veçanta.

Shahini thotë se me këtë zgjerim skeme ulet barra financiare e familjeve duke kursyer 800 milionë lekë si dhe rritet qasja në arsim të grupeve vulnerable.

STATUSI NGA BESA SHAHINI

Kemi zgjeruar skemën mbështetëse të librave falas, me përfitues direkt nxënësit e klasave 1-7 dhe të gjithë nxënësit e kategorive të veçanta deri në klasë të 12-të. ?

✅ Ulim barrën financiare të familjeve shqiptare;

✅ Rrisim qasjen në arsim të grupeve vulnerabël.

#Punëtëmira2020 #libratfalas ?

https://www.facebook.com/shahinibesa/videos/291606531936667

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH