Showbiz

Publikohen materiale nga dosja e Andrew Tate, detaje shqetësuese për mënyrën sesi 'skllavëronin' vajzat

Shkruar nga Liberale

BBC ka parë dosjen e hartuar nga prokurorët rumunë, që pretendojnë se Andrew Tate detyronte gratë në akte seksuale, ndërsa detajet duket se janë vërtet shqetësuese.

Përmbledhja e dosjes së çështjes, që përmban qindra faqe dëshmi dhe transkripte, përfshin një pretendim për dhunë seksuale që thuhet se ka lënë një grua me lëndime në sy dhe gjoks.

Dhe në ato që prokurorët thonë se janë transkriptuar mesazhe audio, vëllai i zotit Tate, Tristan, duket se thotë se ai do t'i "skllavërojë këto ku*va".

Të dy burrat po përballen me gjyqin në Rumani për trafikim njerëzor dhe formim të një grupi të organizuar kriminal me dy të pandehur të tjerë. Andrew Tate po përballet gjithashtu me një akuzë për përdhunim.

Ata mohojnë të gjitha akuzat ndaj tyre. Disa nga mesazhet fillimisht mund të jenë shkruar ose regjistruar në anglisht, më pas janë përkthyer në rumanisht nga prokurorët dhe janë përkthyer sërish në anglisht nga BBC.

BBC nuk mund të verifikojë nëse mesazhet janë transkriptuar saktë ose nëse ato janë dërguar nga të pandehurit siç pretendohet, sepse provat origjinale nuk janë përfshirë në dokumentin përmbledhës.

300 faqet e dëshmive të raportuara dhe të provave, ofrojnë një vështrim të rrallë brenda çështjes së prokurorisë kundër Andrew Tate, pikëpamjet e diskutueshme të të cilit dhe ndikimi në internet kanë shkaktuar paralajmërime nga mësuesit, policia dhe grupet e të drejtave.

I përfshirë në përmbledhje është një mesazh me tekst i riprodhuar në të cilin Z. Tate duket se pretendon udhëheqjen e biznesit të përmbajtjes për të rritur që prokurorët thonë se ishte një rrjet trafikimi njerëzor.

Shtrëngimi mendor

Në qershor, Njësia e Krimit të Organizuar e Rumanisë akuzoi zyrtarisht vëllezërit Tate, së bashku me dy gra rumune, për trafikim njerëzor dhe formim të një grupi krimi të organizuar.

Duke marrë pjesë në gjykatë për aktakuzën, Andrew Tate tha se ata nuk ishin "burrat e parë të pasur që u sulmuan padrejtësisht" dhe se ai mezi priste të shpallej i pafajshëm.

Në fillim të kësaj vere, prokurorët rumunë thanë në një deklaratë se vëllezërit Tate kishin rekrutuar viktimat e tyre të supozuara duke i mashtruar në lidhje me qëllimet e tyre romantike, përpara se t'i transportonin gratë në një shtëpi në periferi të Bukureshtit, ku ato ishin shfrytëzuar seksualisht nga grupi, dhe të detyruar të prodhojnë përmbajtje pornografike përmes dhunës fizike dhe shtrëgimit mendor.

Avokatët e Tates pritet të kundërshtojnë provat e prokurorisë në një seancë paraprake më vonë këtë muaj dhe disa nga materialet e përmendura në dosjen e tyre, mund të gjykohen të papranueshme.

Edhe nëse materiali rezulton i pranueshëm, të pandehurit mund ta kundërshtojnë atë gjatë gjykimit.

Të pandehurit mund të kundërshtojnë faktin se i kanë bërë këto deklarata dhe të kundërshtojnë saktësinë ose kontekstin e tyre. Ata gjithashtu mund të kundërshtojnë nëse plotësojnë standardin e kërkuar ligjor për ndonjë vepër të kryer.

Dosja e parë nga BBC përfshin dëshmi nga ato që prokurorët thonë se janë disa gra që jetonin në një ndërtesë pranë shtëpisë së Tates në periferi të Bukureshtit. Gratë pretendojnë se të ardhurat nga përmbajtja e tyre pornografike në internet kontrolloheshin nga të pandehurit, së bashku me disa llogari dhe fjalëkalime.

"T'i skllavërojmë këto ku*va"

Prokurorët thonë se aksesi në paratë e bëra në faqen OnlyFans kontrolloheshin nga Georgiana Naghel, një nga dy të pandehurit rumunë të Tates.

Ajo do t'u paguante grave në videot e OnlyFans shuma parash çdo muaj pa zbuluar të ardhurat totale që kishin fituar, pretendojnë prokurorët.

Në përmbajtjen e krijuar për platformën TikTok, ato thonë se të pandehurit morën 50% të të ardhurave - dhe ndonjëherë më shumë.

Dëshmitarët pohojnë gjithashtu se janë detyruar të prodhojnë përmbajtje specifike sipas një orari të rreptë, nën kërcënimin e abuzimit verbal dhe fizik.

Dosja e çështjes i referohet kërcënimeve për "thyerjen e dhëmbëve" ose "përfundimin në morg" në mesazhet e transkriptuara me tekst, që thuhet se janë nga zonja Naghel.

Ajo po ashtu përballet me akuzën për sulm fizik të një viktime – të cilën ajo e mohon.

Gjoba prej rreth 10% u vendosën nga të pandehurit ndaj grave që performonin në internet edhe për shkelje të vogla - të tilla si qëndrimi shumë i gjatë në një pushim, të qara ndërsa ishin live online, ose fshirja e hundës së tyre gjatë qëndrimit live, thotë një dëshmitar.

Kjo me sa duket rezultoi që një nga gratë i detyrohej rreth 4,000 euro borxhe.

Një avokat i dy të pandehurave femra tha se ato i mohuan me forcë akuzat të cilat nuk mbështeteshin me asnjë provë dhe po prisnin që gjykata të vendoste pafajësinë e tyre.

Dosja e prokurorëve përmban gjithashtu atë që pretendohet të jetë transkriptim i mesazheve audio nga viti 2020 - në të cilat Tristan Tate duket se thotë se nuk i do gratë në faqe si PornHub dhe Only.

"Unë nuk dua që ato të kenë fjalëkalimet, nuk dua që ato të kenë asgjë." “Nuk dua t’u them se kanë OnlyFans, dua që ato para të përdoren nga unë…”

Një pjesë tjetër e transkriptit thotë:

"Kryesisht unë do t'i skllavëroj këto ku*va […] Unë do t'i bëj të punojnë edhe më shumë orë, orë dhe orë. ."

Vëllezërit Tate, dhe disa nga gratë që punojnë për ta, u thanë më parë hetuesve se akuzat janë rezultat i xhelozisë.

Dhe dy nga gratë, të klasifikuara si viktima nga prokurorët, thonë se nuk i ndanë të ardhurat e tyre me askënd. Të dyja gratë kanë theksuar publikisht lidhjet e tyre të ngushta personale me burrat dhe mbështetjen për ta.

Prokurorët do të kërkojnë gjithashtu të krijojnë një pamje të sjelljes kontrolluese dhe kufizimeve të rënda - kryesisht përmes dëshmive të dëshmitarëve dhe mesazheve që ata pretendojnë se janë shkëmbyer midis palëve të ndryshme.

Kjo përfshin një ndalim të pretenduar për gratë e sapoardhura që të largohen nga shtëpia pa leje dhe që duhet të shoqërohen nga një prej bashkëpunëtorëve të besuar të Tates.

Ato pretendojnë se pas rekrutimit, gratë u vunë nën mbikëqyrjen e dy të pandehurave femra, zonjës Naghel dhe Luana Radu.

Prokurorët nënvizojnë shkëmbimet e supozuara të teksteve midis Tristan Tate dhe zonjës Naghel për menaxhimin e biznesit.

Por në mënyrë domethënëse, skedarët e parë nga BBC përmbajnë një transkript të asaj që thuhet të jetë një mesazh me tekst nga një viktimë e dyshuar drejtuar Andrew Tate vitin e kaluar, në të cilin ajo pyet nëse ai është "ai që drejton biznesin e vajzave/OnlyFans dhe TikTok".

"Tristan dhe G janë," duket se përgjigjet Andrew. "Por unë i udhëheq ata."

Ne i kërkuam Tates një përgjigje për këto pretendime. Një zëdhënëse tha në një deklaratë se ata mohuan me forcë akuzat e rënda kundër tyre. Ai akuzoi BBC-në për mungesë paanshmërie, duke thënë se kishte "prova thelbësore që tregojnë për pafajësinë e tyre", pa dhënë asnjë detaj, apo duke adresuar akuzat specifike të ngritura.

"Nuk mund ta bëj pa pirë"

Në mesazhe të tjera të transkriptuara që prokurorët thonë se ndodhën mes kësaj viktime të supozuar dhe Andrew Tate gjatë disa javësh, zoti Tate duket se përzien bisedat për dashurinë dhe martesën me ato që duken të jenë urdhra, kërcënime, referenca për përdhunim ose fyerje të tilla si "ku*vë".

Sipas dosjes, viktima e dyshuar duket se i kërkon atij që të mos përdorë ato terma.

Në përgjigje të një kërkese për seks në grup, thuhet në dosje, ajo i thotë Andrew Tate: "Unë nuk do të bëj seks me vajza. Nuk do ta bëj këtë." Dhe pastaj, "Zemër, më duhet të pi për këtë. Nuk mund ta bëj pa pirë."

Z. Tate supozohet se është përgjigjur: "Mos u mërzit [...] Unë dua të shoh që të më nënshtrohesh [...] Mbylle, ku*vë, do të bësh si të them unë."

Kjo nuk është e vetmja akuzë për abuzim. Përmbledhja e dosjes së çështjes gjithashtu përmban rrëfime të hollësishme të dëshmitarëve për dhunën e pretenduar të z. Tate ndaj grave.

Një viktimë e supozuar e përdhunimit thotë se, gjatë një incidenti, ai i tha asaj të hiqte rrobat e saj duke mbajtur këpucët, më pas "e goditi me shuplakë në fytyrë".

Ajo thotë se nuk ishte në gjendje ta refuzonte zotin Tate sepse ai do t'i mbante kokën gjatë seksit, duke i thënë se nuk donte më të merrte mesazhe negative nga ajo dhe duke e kërcënuar se do ta mbetej shtatzënë dhe do ta mbyllte në një shtëpi.

Sipas çështjes së prokurorisë, viktima e supozuar "po qante dhe e frikësuar sepse mendonte se [Andrew Tate] ishte i aftë për çdo gjë".

Një grua tjetër u tha hetuesve se dhuna e Andrew Tate gjatë seksit ishte mënyra e tij për të "shfryrë zhgënjimin" kur ajo nuk bëri atë që ai i tha të bënte.

[caption id="attachment_1379689" align="alignnone" width="976"] Silvia Tabusca është eksperte në rastet e trafikimit të qenieve njerëzore[/caption]

Silvia Tabusca - një eksperte në rastet e trafikimit të qenieve njerëzore - i tha BBC-së se, për të provuar çështjen e tyre, prokurorët duhet të tregojnë se të pandehurit mashtruan viktimat e tyre të supozuara për motivimin e tyre për marrëdhënien. Edhe nëse vetë gratë do të pranonin, tha ajo, trafikimi mund të ndodhte përsëri.

Në një intervistë për BBC-në në fillim të këtij viti, Andrew Tate mohoi fuqimisht shfrytëzimin ose manipulimin e ndonjë gruaje, duke thënë se ai "kurrë nuk kishte lënduar askënd" dhe se çështja kundër tij ishte "plotësisht dhe krejtësisht e sajuar".

Ai gjithashtu ka thënë vazhdimisht se media dhe të tjerët i marrin komentet e tij të zgjedhura jashtë kontekstit dhe i bashkojnë ato në një mënyrë që nuk pasqyrojnë realitetin.

Dosja gjithashtu i referohet transfertave financiare, duke përfshirë 4 milion £ të dyshuara të transferuara nga Andrew Tate në një llogari bankare në internet, nën titullin "Vetëm Fansat e Rev".

Në kallëzimin e tyre, prokurorët pretendojnë se vëllezërit Tate nuk duket se kanë të ardhura “nga aktivitete të ligjshme”, por se nga viti 2018 e në vazhdim ata kanë marrë “prona të shumta”, “15 nga makinat më të rralla dhe më të shtrenjta”, që vlerësohet se vlejnë më shumë se 3 milionë paund, si dhe bizhuteri dhe 400,000 dollarë në kriptovaluta.

Abonimet në grupet e tyre në internet, War Room dhe Hustler's University, duket se u sjellin vëllezërve rreth 5 milionë dollarë në muaj tarifat e anëtarësimit, thonë prokurorët./BBC- Liberale.al

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH