Arte

PIKTURA E DITËS/ "Rrush e pjeshkë”, Melodi e ngjyrave nga dora e Zef Kolombit

Shkruar nga Liberale

Gjithnjë duke përdorur ngjyra dhe detaje për të përshkruar natyrën në një mënyrë të vlefshme artistike. Punonte me motive natyrore dhe tematika bukuroshe, duke përdorur ngjyrat dhe detajet e theksuara për të paraqitur bukurinë dhe detajet e objekteve natyrore në pikturat e tij.

Zef Kolombi vjen me veprën “Rrush e pjeshkë”, një pikturë shumë e dashur për publikun.

Në imazhin e saj pasqyrohen fruta dhe imazhe qelqi. Në pikturë dallohen ngjyrat okër dhe të kuqet e lehta dhe transparente.

Kafet e çelëta, të kaltrat e bardha dhe të bardhat e ngrohta të dritave, materializojnë shishet, frutierën dhe kupën prej qelqi. Vepra është realizuar në vaj në vitin 1940 dhe ruhet në Galerinë Kombëtare të Arteve.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH