Aktualitet

OSBE paralajmëron Shqipërinë: T’mos kufizojë lirinë e mediave online

Shkruar nga Liberale
OSBE paralajmëron Shqipërinë: T’mos kufizojë

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) u ka bërë thirrje autoriteteve në Shqipëri që të ndryshojnë projektligjin rreth sistemit të ri të regjistrimit të mediave online.

Përfaqësuesi për liri të mediave në këtë organizatë, Harlem Desire, ka kërkuar nga Parlamenti i Shqipërisë që ndryshimet të bëhen ndonëse shumica prej tyre do të varen nga “zbatimi”.

Ai ka theksuar se agjencia rregullatore duhet të jetë plotësisht e pavarur dhe e lirë nga ndikimi politik.

Projektligji i vitit të kaluar për mediat online dhe kërcënimet e qeverisë për vendosje të gjobave të ashpra në mediat e paregjistruara elektronike janë kritikuar nga OSBE-ja dhe organizatat e mediave.

Desire ka thënë se ligji nuk duhet të interpretohet si e drejtë për censurë apo kufizim i lirisë së shprehjes.

Sipas tij mundësia e bllokimit të qasjes në materiale online duhet të kufizohet në tri aspekte: pornografi të fëmijëve, promovimi i akteve terroriste dhe shkelja e sigurisë kombëtare./ Burimi: REL

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH