Aktualitet

Në muzeun “Onufri” ekspozohen për herë të parë 2 ikona të Kostandin Zografit

Shkruar nga Liberale
Në muzeun “Onufri” ekspozohen për herë të

Në vazhdim të projektit “Thesare të fjetura” që Qendra Kombëtare e Muzeumeve, Berat ka nisur prej disa vitesh, janë ekspozuar për herë te parë në Muzeun e Ikonografisë “Onufri”, dy ikona të dimensioneve të mëdha me autor Kostandin Zografin.

“National Geographic Portugal”: “Vjosa”, Parku i parë Kombëtar i një lumi të egër në Evropë

Ikonat “Mbledhja e Kryeëngjejve” dhe “Johan Pagëzori në këmbë” i përkasin shek. XVIII dhe janë restauruar nga specialistët e Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Berat.

DRTK Berat ka bërë publike ikonat në rrjetet sociale, si dhe ka falënderuar ministren e Kulturës, Elva Margariti për autorizimin e ekspozimit të këtyre thesareve të kulturës.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH