Aktualitet

Në listë Lefterije Lleshi dhe avokati Sajmir Visha, Avokati i Popullit publikon kandidatët për KLGJ dhe KLP

Shkruar nga Liberale
Në listë Lefterije Lleshi dhe avokati Sajmir Visha, Avokati i Popullit

Avokati i Popullit, drejtuar nga Erinda Ballanca, ka publikuar listën e kandidatëve nga shoqëria civile dhe avokatia që kanë aplikuar për Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe në Këshillin e Lartë të Prokurorisë. Avokati i Popullit tha se do të vijojë më tej me fazat e tjera të procesit që përfshijnë verifikimin e plotësimit të kushteve ligjore të kandidatëve si dhe zhvillimin e procedurës së vlerësimit dhe renditjes së tyre në bazë të kritereve profesionale dhe morale, duke garantuar një proces të drejtë dhe të bazuar në meritë.

Njoftimi i Avokatit të Popullit

Në përfundim të afatit të aplikimit për paraqitjen e shprehjes së interesit për anëtarë të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë nga Avokatia dhe Shoqëria Civile si dhe për anëtar të Komisionit të Shoqërisë Civile që do të kryejnë verifikimin paraprak të kandidaturave për anëtarin që përfaqëson shoqërinë civile në Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe në Këshillin e Lartë të Prokurorisë, Avokati i Popullit publikon si më poshtë listën e kandidatëve/organizatave aplikues. Ndërkohë, theksojmë faktin se kësaj liste mund t’i bashkangjiten edhe aplikantët/organizatat të cilët mund të kenë dërguar aplikimin e tyre brenda datës përkatëse me postë sipas rregullave ligjore për vlefshmërinë e aplikimit.

LISTA ME KANDIDATË PËR ANËTARË TË KËSHILLIT TË LARTË GJYQËSOR NGA AVOKATIA:

 1. Erind Germenji
 2. Saimir Vishaj
 3. Emiljano Hajrulla
 4. Adrian Leka
 5. Artan Reçi
 6. Eduard Allamani
 7. Saimir Kola
 8. Mirela Murati
 9. Erind Merkuri
 10. Ilir Alushi
 11. Alban Alimema
 12. Entela Shehaj
 13. Fatos Lazimi
 14. Julian Kola
 15. Sokol Dedndreaj
 16. Valbona Greva
 17. Eris Hysi
 18. Klodian Gjermeni
 19. Margarita Kola
 20. Përparim Kalo
 21. Donata Lepenica
 22. Albens Tabaku
 23. Bledar Bajri
 24. Odise Xhelita
 25. Petrit Gaçi
 26. Daniel Ndrekaj
 27. Eduard Mullaraj
 28. Albana Tushe

 • LISTA ME KANDIDATË PËR ANËTARË TË KËSHILLIT TË LARTË GJYQËSOR NGA SHOQËRIA CIVILE:

 1. Violanda Theodhori
 2. Diana Dervishi
 3. Erion Fejzulla
 4. Nertila Sadedini
 5. Lefterije Lleshi
 6. Nada Dollani
 7. Zef Macaj
 8. Edison Hoxha
 9. Altin Hazizaj
 10. Andi Muratej
 11. Altin Shegani
 12. Juelda Lamçe

 • LISTA ME KANDIDATË PËR ANËTARË TË KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË NGA AVOKATIA

 1. Erind Germenji
 2. Saimir Vishaj
 3. Adrian Leka
 4. Emiljano Hajrulla
 5. Artan Reçi
 6. Eduard Allamani
 7. Saimir Kola
 8. Mirela Murati
 9. Erind Merkuri
 10. Entela Shehaj
 11. Ilir Alushi
 12. Alban Alimema
 13. Julian Kola
 14. Margarita Kola
 15. Perparim Kalo
 16. Donata Lepenica
 17. Albens Tabaku
 18. Daniel Ndrekaj
 19. Petrit Gaçi
 20. Bledar Bajri
 21. Odise Xhelita
 22. Eduard Mullaraj
 23. Albana Tushe

 • LISTA ME KANDIDATË PËR ANËTARË TË KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË NGA SHOQËRIA CIVILE

 1. Rezarta Abdiu
 2. Diana Dervishi
 3. Erion Fejzulla
 4. Nertila Sadedini
 5. Lefterije Lleshi
 6. Nada Dollani
 7. Zef Macaj
 8. Altin Hazizaj
 9. Andi Muratej
 10. Altin Shegani
 11. Juelda Lamçe

 • LISTA E ORGANIZATAVE TË SHOQËRISË CIVILE PËR ANËTAR TË KOMISIONIT TË SHOQËRISË CIVILE QË DO TË KRYEJNË VERIFIKIMIN PARAPRAK TË KANDIDATURAVE PËR ANËTARIN QË PËRFAQËSON SHOQËRINË CIVILE NË KËSHILLIN E LARTË GJYQËSOR DHE NË KËSHILLIN E LARTË TË PROKURORISË

 1. Komiteti Shqiptar i Helsinkit
 2. Shoqata e të Verbërve të Shqipërisë
 3. Qendra “Aleanca Gjinore për Zhvillim”
 4. Qendra “Qëndresa Qytetare”
 5. Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë
 6. Fondacioni “Kontribut për Edukim”
 7. Qendra Shqiptare për një Zhvillim të Qëndrueshëm

Në përmbushje të detyrimeve që rrjedhin nga ligji nr.115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar, Avokati i Popullit do të vijojë më tej me fazat e tjera të procesit që përfshijnë verifikimin e plotësimit të kushteve ligjore të kandidatëve si dhe zhvillimin e procedurës së vlerësimit dhe renditjes së tyre në bazë të kritereve profesionale dhe morale.

Avokati i Popullit garanton publikun dhe kandidatët se do të zbatojë me përpikmëri të tëra procedurat ligjore për të realizuar një proces të drejtë e të bazuar mbi meritë. Ky njoftim bëhet në kuadër të transparencës së procesit.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH