Aktualitet

Ministria e Jashtme italiane: Të vlerësohen pretendimet për mashtrim

Shkruar nga Liberale
Ministria e Jashtme italiane: Të vlerësohen pretendimet për

Ministria e Jashtme italiane ka vlerësuar zgjedhjet e 25 prillit, ku fituese rezultoi Partia Socialiste. Përmes një reagimi zyrtar, ministria e Jashtme italiane ka përgëzuar për organizimin e procesit zgjedhor, ndërsa ka vlerësuar Komisionin Qendror të Zgjedhjeve dhe kryetarin, Ilirjan Celibashi.

Mes të tjerash. Sipas kësaj ambasade, raportet e pretenduara të mashtrimit dhe parregullsitë duhet të vlerësohen me përpikëri dhe në përputhje të plotë me procedurat e vendosura nga kodi zgjedhor.

DEKLARATA E MINISTRISË SË JASHTME ITALIANE

Ministria e Jashtme italiane regjistroi me kënaqësi përparimin e raundit elektoral në Shqipëri, i cili u zhvillua të dielën më 25 Prill. Italia përgëzon për organizimin e mirë të procesit zgjedhor, siç tregohet nga OSBE/ODIHR në raportin e saj paraprak, dhe veçanërisht për profesionalizmin dhe transparencën e treguar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve dhe Komisioneri, Ilirjan Celibashi. Raportet e pretenduara të mashtrimit dhe parregullsive duhet të vlerësohen me përpikëri dhe në përputhje të plotë me procedurat e vendosura nga kodi zgjedhor.

Zgjedhjet e të dielës me 25 prill kontribuojnë pozitivisht në konsolidimin e proceseve demokratike në Shqipëri dhe përfaqësojnë një hap të rëndësishëm përpara në rrugën e saj drejt Evropës. Pas ballafaqimit elektoral, tani është thelbësore që të gjithë aktorët politikë të angazhohen të punojnë për të mirën e vendit, duke kontribuar në konsolidimin e institucioneve demokratike që gjejnë pikën e tyre qendrore të referencës në një Parlament plotësisht legjitim dhe funksional.

Shpresa e Italisë është që të gjitha forcat politike të punojnë në mënyrë kohezive në mbështetje të objektivit strategjik të përfaqësuar nga hyrja e Shqipërisë në Bashkimin Evropian, përmes një dialogu konstruktiv dhe të respektueshëm midis mazhorancës dhe opozitës që lejon vendin të përballet me sukses me sfidat që e presin. Italia do të vazhdojë të mbështesë me vendosmëri institucionet shqiptare në këtë rrugë dhe aspiratat legjitime të popullit shqiptar për të qenë pjesë e familjes evropiane.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH