Arte

“PUTHJA SHQIPTARE” - vepër e artistes koreano-jugore, frymëzuar nga piktura e famshme e Gustav Klimt

Shkruar nga Liberale

“PUTHJA SHQIPTARE” - vepër e artistes koreano-jugore,

Artistja dixhitale Kim Sinae aspiron të krijojë art me "çdo vend, fis dhe racë".

Kim Sinae, e frymëzuar nga Arabia Saudite, për pikturën e Gustav Klimt, “The Kiss” i ka dedikuar një vepër arti edhe puthjes shqiptare.

Vepra e artistes nga Koreja “Albanian Kiss” i dedikohet puthjes tradicionale shqiptare.

E frymëzuar nga koha e saj që jetonte në Katar, artistja koreano-jugore Kim Sinae ka krijuar një seri ilustrimesh të gjalla duke rimenduar The Kiss të Gustav Klimt fillimisht me ndikime nga Lindja e Mesme dhe Afrika.

Artistja, nga Seuli, punonte për Qatar Airways kur zhvilloi pasionin për artin e Lindjes së Mesme.
Gjatë pandemisë Covid-19, ajo e gjeti veten me më shumë kohë të lirë dhe filloi të vizatonte në iPad-in e saj, falë talentit të saj krijues.

“PUTHJA SHQIPTARE” - vepër e artistes koreano-jugore,

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH