Arte

PIKTURA E DITËS: Portreti i Winston Churchill në ditëlindjen e 80-të, si përfundoi me djegien e veprës

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: Portreti i Winston Churchill në ditëlindjen e

PIKTURA E REALIZUAR NGA GRAHAM SUTHERLAND

A ju kujtohet ajo skenë në The Crown kur Winston Churchill i shkatërruan portretin e tij?

Nuk ishte shumë larg nga e vërteta. Churchill ishte jashtëzakonisht i shqetësuar nga mënyra se si ai përfaqësohej dhe shpesh jepte vlerësime të vyera për ata që guxuan ta portretizonin atë. Dhomat e Parlamentit autorizuan Graham Sutherland për ta pikturuar atë për ditëlindjen e 80-të të Churchillit, e cila përfundoi me djegien e pikturës.

Një studim i mbijetuar i portretit tashmë famëkeq është në pamje të publikut në Pallatin Blenheim, shtëpia e familjes Churchill në Oxfordshire, deri më 21 prill.

Graham Vivian Sutherland ishte një artist i shquar për pikturat e tij të peizazheve abstrakte dhe për portretet e tij të figurave publike. Sutherland punoi në media të tjera, duke përfshirë printimin, sixhadenë dhe dizajnin e xhamit.

Grafiku, kryesisht i peizazheve romantike, dominoi punën e Sutherland gjatë viteve 1920. Ai e zhvilloi artin e tij duke punuar në bojëra uji përpara se të kalonte në përdorimin e bojrave të vajit në vitet 1940. 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH