Arte

PIKTURA E DITËS: "Porta verore me zambakë afrikanë", vepër nga një artiste e njohur britanike

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Porta verore me zambakë afrikanë",

Në pasojat paqësore, por shpesh të trazuara të dy Luftërave Botërore, disa nga artistët më të talentuar dhe më pjellorë të Britanisë u tërhoqën nga bukuria e qetë e kopshteve të tyre për frymëzim dhe ngushëllim.

Këtu, e pikturuar vetëm pak vite pas Luftës së Dytë Botërore, artistja britanike Phyllis Dodd është fokusuar në hyrjen e vilës së saj, me diellin e verës që rrjedh nga brenda. Hijet e zambakëve afrikanë e kalojnë pragun dhe ne ndihemi të ftuar të dalim nga errësira e shtëpisë në ngrohtësinë dhe ngjyrën ngushëlluese të kopshtit.

Phyllis Dodd arriti sukses të konsiderueshëm që në fillim karrierën e saj të frytshme. Studimi në Liverpool School of Art nga 1917’21, ajo mori një bursë për ekspozitën mbretërore dhendoqi Kolegjin Mbretëror të Artit për katër vjet ' përkrah Henrit Moore (1898'1986), Raymond Coxon (1896'1997) dhe Edna
Ginesi (1902’2000), me të cilin do të mbetej miq për të pjesën tjetër të jetës së saj ' duke fituar çmimin e vizatimit në vitin e saj të fundit.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH