Arte

PIKTURA E DITËS/ Paleta e bojrave të Pablo Picasso-s shitet për 70,000 dollarë

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS/ Paleta e bojrave të Pablo Picasso-s shitet për

Paleta e bojrave të Pablo Picasso-s shitet për pothuajse 70,000 dollarë.

Në fillim të këtij muaji, Sotheby's prezantoi mbi 200 vepra që përfshinin karrierën e mjeshtrit kubist Pablo Picasso në një ankand të quajtur "Bota e Pikasos". Pikat kryesore të shitjes përfshijnë tre paleta bojësh të përdorura nga artisti në vitet '60 dhe '70, të cilat arritën midis 23,750 dhe 56,250 £ (rreth 26,600 dhe 69,800 dollarë USD). Me shitje të vlerësuara midis 2,000 dhe 6,000 £ (rreth 2,500 dhe 7,500 dollarë USD), rezultatet përfundimtare theksojnë se si reliket nga procesi krijues i një artisti mund të jenë po aq të rëndësishme sa vetë pikturat përfundimtare.

Mbi 60 vepra në shitje erdhën nga koleksioni personal i mbesës së artistit, Marina Picasso, duke krijuar një koleksion mbresëlënës të skicave kubiste dhe portrete të muzës së Picasso dhe gruas së dytë Jacqueline.

Paletat, të cilat janë konfirmuar si autentike nga djali i artistit, Claude Picasso, dhe vijnë nga pasuria e Marina Picasso, përfshijnë dy paleta tradicionale prej druri të përdorura në 1973, si dhe një copë kartoni të përdorur në fillim të viteve 1960. Të tre paletat e bojës kanë mbetje të përzierjeve të bojës së vajit të Picasso-s ende të dukshme në sipërfaqe.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH