Arte

PIKTURA E DITËS: Montazhi i Vitit të 125-të të Ditëlindjes së Kryqit të Kuq Britanik

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: Montazhi i Vitit të 125-të të

Piktura e realizuar nga Rula Lenska 

Sot është dita ndërkombëtare e Kryqit të kuq dhe gjysmëhënës së kuqe.

Kjo pikturë është prodhuar për përvjetorin e Kryqit të Kuq Britanik në 1995. Ajo përshkruan anëtarët e këshillit, stafin e Kryqit të Kuq Britanik, të famshëm dhe punën e Kryqit të Kuq Britanik brenda dhe jashtë vendit.

Piktura përshkruan disa nga ngjarjet kryesore të mbajtura për të festuar 125-vjetorin dhe aktivitetet e organizatës si më poshtë, nga lart majtas: koncerti i Pavarottit, fushata reklamuese - "Ju lutemi futuni", posteri që reklamon "Carmen", ndezja e fenerit, Logoja e 125-të, pulla postare e përvjetorit të Kryqit të Kuq, urna nga ekspozita e Christie's, trëndafili i Njerëzimit, parimet themelore.

Personalitetet e përshkruara përfshijnë anëtarë të Kryqit të Kuq, duke përfshirë Kryetaren e Këshillit në atë kohë, Zonjën Sylvia Limerick dhe mbështetës të famshëm si eksploruesi britanik Neville Shulman, CBE, aktorja Rula Lenska dhe gazetarja dhe prezantuesja Angela Rippon, OBE. Rosa Branson është një artiste me bazë në Londër, e cila ka pikturuar një sërë veprash arti për bamirësi.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH