Arte

PIKTURA E DITËS: "Lugina" nga Edward Redfield

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Lugina" nga Edward Redfield

Përzgjedhja e artit të kësaj jave u zgjodh për të festuar ardhjen e shumëpritur të Pranverës. Edward Redfield ishte një nga impresionistët më të shquar amerikanë të lidhur me një koloni arti të vendosur në New Hope, Pennsylvania. Edhe pse ai studioi në Ecole des Beaux-Arts nën William-Adolphe Bouguereau, një piktor i shquar akademik i shekullit të nëntëmbëdhjetë, stili i pjekur i Redfield i detyrohej më shumë Monet-it dhe impresionistëve, goditjen energjike të të cilëve ai e dëshmoi drejtpërdrejt në Francë.

Në kohën kur shumë piktorë të njohur amerikanë (si artistët e Shkollës Ashcan në Nju Jork) po festonin zonat urbane në zgjerim të vendit, të tjerët u tërhoqën në vende më të izoluara. Këtu, paleta e gjallë dhe aplikimi i gjallë i bojës errësojnë disi shtëpitë që rreshtojnë brigjet e këtij lumi.

Është sikur artisti të jetë frymëzuar nga një hapësirë ​​ku njerëzit dhe peizazhi ekzistonin në një harmoni natyrore; pemë, lumenj dhe ndërtime të përulura njerëzore që përzihen së bashku në një thjeshtësi nderuese.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH