Arte

PIKTURA E DITËS: "Kostume malësorësh", vepra e veçantë e Fadil Pullumbit

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Kostume malësorësh", vepra e

Piktura e realizuar nga Fadil Pullumbi

(Vepra e paraqitur në përkujtim të humbjes së artistit nga jeta, më 23 Maj të vitit 1997).

I fortë në vizatim, një akuarelist i përsosur dhe një vizatues me nerv shpërthyes, tepër të mprehtë, të cilën e tregonte nga shkathtësia e ndërtimit të menjëhershëm të figurës njerëzore, peizazhit apo edhe natyrat e qeta. Figurat gjithmonë i kishte në lëvizje, po ashtu edhe ndërtimet plastike të formave.

Bëhet fjalë për Fadil Pullumbin, i cili njihet për veprat e tij të mrekullueshme, konkretisht për: Kostumet tipike të Veriut, Kostume malësorësh dhe Kostum Dibre.

Fadil Pullumbi ishte një akuarelist i veçantë për kohën. Po të kishte pasur më liri krijimi do të kishte dhënë shumë e më shumë se sa dha. 

 

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH