Arte

PIKTURA E DITËS: "Bleta, një tjetër mrekulli" - vepër në kuadër të Ditës Botërore të Bletës

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Bleta, një tjetër mrekulli" -

Piktura e realizuar nga Hyatt Moore

"Një miku im po fillon një biznes bletësh dhe unë thashë se do t'i bëja një pikturë. Është me të vërtetë më shumë një ministri, kështu që piktura është një kontribut. Por kjo është përveç çështjes. Çështja është se më është kujtuar mrekullia e atyre krijesave të vogla bezdisëse mes nesh.

"Nëse bletët nuk do të ekzistonin," thuhet, "as njerëzit nuk do të ekzistonin". Kështu ka rrëfyer artisti i kësaj vepre kaq të mrekullueshme.

Sipas tij në një rastësi të mahnitshme, duke u ulur për të shkruar këto fjalë sot, është informuar se sot është Dita Botërore e Bletës!

Shtetet Anëtare të OKB-së miratuan propozimin e Sllovenisë për të shpallur 20 majin si Ditën Botërore të Bletës në Dhjetor 2017. Ishte në këtë ditë Anton Jansa, pionieri i bletarisë, lindi në 1734. Qëllimi është të njihet roli i bletëve dhe pjalmues të tjerë për ekosistemin.

"Nuk mund të rezistoja duke përfshirë këtë, pjesërisht për të treguar madhësinë e pikturës. Maska e gazit nuk është një helmetë blete, përkundrazi diçka që mbaj kur përdor një shtesë të caktuar që thahet shpejt në bojërat e mia të vajit", theksoi ai.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH