Arte

PIKTURA E DITËS: "Autoportret me zambakë të verdhë", vepër nga një artiste ruse

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Autoportret me zambakë të

Vepër e realizaur nga Natalia Goncharova (me rastin e ditëlindjes së saj, (4 Qershor 1881)

Imazhi nuk është vetëm burrë, grua dhe artist. Natalia Goncharova kishte një etikë pune të jashtëzakonshme. Gjatë jetës së saj, asaj iu desh të punonte, me sa duket, në të gjitha drejtimet, e cila ishte aq e pasur në epokën e modernizmit.

Këtu ajo përshkruhet në periudhën formuese të talentit të tij. Goncharova është ende e magjepsur nga impresionizmi, që dëshmohet nga nuancat e buta të pikturave në sfond dhe një bluzë e bardhë.

Në të vërtetë, buzëqeshja e butë çarmatosëse, shikimi i zgjuar, disi sarkastik dhe ironik zbut vrazhdësinë e ferrit dhe jep gjithë imazhin e butësisë dhe hapjes së artistit.

Jo butësinë e stërgjyshes dhe adashit të saj, Natalie Goncharova (gruaja e Pushkinit) e shprehur me linja të pjerrëta, tipare elegante dhe kthesa delikate dhe grua të butë të fortë dhe të mençur, jo një hapje naive të një fëmije, por hapja e artistit.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH