Arte

PIKTURA E DITËS: "Ardhja e Karlit II në Hagë" - vepër e veçantë e Johann Baptiste (15 maj 1660)

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Ardhja e Karlit II në Hagë" -

Piktura e realizuar nga Johann Baptiste Bouttats

Kjo pikturë interpreton ngjarjet që çuan në Restaurimin e Charles II. Ai tregon procesin e zbarkimit nga Charles II kur ai mbërriti në Hagë për t'u përshëndetur nga oborrtarët në plan të parë në të djathtë të figurës. Charles më pas u nis për në Angli në Scheveningen në 'Naseby', të cilin e riemëroi 'Royal Charles'. Shtëpitë rreshtojnë figurën në të majtë, me kullat e Roterdamit të dukshme në distancë. Porti në të djathtë përfshin anijen nga e cila ai zbriti dhe një anije shfaqet duke gjuajtur një përshëndetje.

Ka një linjë të karrocave dhe kalorësve të montuar, dhe përparimi në qytet u drejtua nga ushtarë të montuar. Ushtarët rreshtojnë gjithashtu rrugën në të djathtë, dhe disa shfaqen duke gjuajtur një përshëndetje. Njerëzit e zakonshëm në turmë janë përfshirë gjithashtu dhe në plan të parë në të djathtë një mjelëse ka derdhur kovë e saj.

Ajo këshillon disa djem, por nuk sheh të tjerët pas përgatitjes për të hequr pjesën tjetër të zgjedhës së saj. Qentë që ngrihen në plan të parë djathtas theksojnë se ky është një rast festimi.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH