Letërsi

Leteratura: Letërsia e vjetër shqipe në sfidë konceptimi e ristudimi

Shkruar nga Liberale
Leteratura: Letërsia e vjetër shqipe në sfidë konceptimi e

Suplementi “Leteratura” i dedikohet letërsisë shqipe, ku nëpërmjet rubrikave të ndryshme vijnë shkrimtarë, rrëfime, kritika, dhe çdo e re rreth autorëve shqiptarë.

Kjo e hënë letrare hapet me titullin "Letërsia e vjetër shqipe në një sfidë konceptimi dhe ristudimi", nga Prof.As.Dr. Evalda Paci.

"Studimi i letërsisë së vjetër shqipe përbën një objekt diskutimi që kërkon dhe njëfarë dallimi në drejtime dhe pikëpamje, ndër të cilat do të duhej të përmendnim së pari përshtatjen e argumenteve në lidhje me të, në nivele shkollore, kryesisht parauniversitare, të domosdoshme për të parapërgatitur të tjera qasje studimore që marrin një prirje konkrete në degët në të cilat kjo letërsi, në pikëpamje periudhe dhe veprash studiohet si pjesë e një programi të organizuar.”

Leteratura vijon me rubrikën "Pranvera dramatike e vitit 1999, Kukësi në 79 ditë” nga Petrit Palushi.

"Për 79 ditë (nga 27 marsi deri më 13 qershor 1999) një qytet i vogël fitoi vëmendjen e gjithë botës, ndërsa iu dhjetëfishua popullsia sa hap e mbyll sytë."

Në rubrikën e përjavshme “Rock- rrëmujë”Loer Kume sjell shkriminMustaqe Amerikanolatine".

"Ndërsa mendoja variacione temash për RockRrëmujë, i dhashë vetes lirinë e asocimeve dhe çudive që lidhin muzikën rock, me letërsinë. Besoj se asocimet janë aty fshehur."

Për më tepër lexoni Gazetën Liberale, print ose online!

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH