Life Style

Lamtumirë pasurim nëpërmjet Bitcoin

               Publikuar në : 17:15 - 21/07/21 liberale

Ndryshimet e vendosura në ligjin e BE do të detyrojnë kompanitë që transferojnë Bitcoin ose aktive të tjera kripto për të mbledhur detaje mbi marrësin dhe dërguesin.

Propozimet do t’i bënin kripto-pasuritë më të gjurmueshme, tha Komisioni i BE, dhe do të ndihmonte në ndalimin e pastrimit të parave dhe financimin e terrorizmit.

Rregullat e reja do të ndalonin gjithashtu sigurimin e kuletave anonime të kripto-aseteve.

Propozimet mund të duan dy vjet për t’u bërë ligj.

Komisioni argumentoi që transferimet e kripto-aseteve duhet t’i nënshtroheshin të njëjtave rregulla kundër pastrimit të parave si transferimet pa tel.

“Duke qenë se transferimet e pasurive virtuale i nënshtrohen rreziqeve të ngjashme të pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit si transferimet e fondeve,  për këtë arsye duket logjike të përdoret i njëjti instrument legjislativ për të adresuar këto çështje të përbashkëta”- tha Komisioni.


KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Back