Globi

Kuvendi i Kosovës miraton buxhetin e vitit 2021 dhe mbyll mandatin

Shkruar nga Liberale
Kuvendi i Kosovës miraton buxhetin e vitit 2021 dhe mbyll mandatin

Me 85 vota pro, Kuvendi i Kosovës miratoi Ligjin për ndarjet buxhetore për vitin 2021. Vota kundër dhe abstenime nuk pati. Buxheti i miratuar për vitin 2021 kap vlerën e 2.4 miliardë eurove.

Seanca e jashtëzakonshme e Kuvendit të Kosovës është thirrur nga Lidhja Demokratike e Kosovës, me qëllim që buxheti të miratohej përpara se të shpërndahet Kuvendi dhe të mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare.

Shpërndarja e Kuvendit të Kosovës pritet të ndodhë pas publikimit të aktgjykimit të plotë të Gjykatës Kushtetuese, e cila, më 21 dhjetor, ka konstatuar se Qeveria e udhëhequr nga Avdullah Hoti është zgjedhur në mënyrë jokushtetuese.

Më herët, ministrja në detyrë e Financave, Hykmete Bajrami, kërkoi nga deputetët e Kuvendit që ta votojnë Projektbuxhetin, në mënyrë që, siç tha ajo, të mos bllokohen institucionet e Kosovës.

Në bazë të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, projektligji i miratuar nga Kuvendi nënshkruhet nga kryetari i Kuvendit të Kosovës dhe shpallet nga presidenti i Republikës së Kosovës, tetë ditë pasi ta ketë marrë ligjin.

Nëse presidenti gjatë kësaj periudhe nuk merr asnjë vendim për shpalljen ose kthimin e tij, ligji konsiderohet i shpallur, pa nënshkrimin e presidentit dhe publikohet në Gazetën Zyrtare.

Ligji hyn në fuqi 15 ditë pas publikimit në Gazetën Zyrtare të Republikës së Kosovës, përveç nëse në vetë ligjin nuk përcaktohet ndryshe.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH