Showbiz

Historia e një fshati 'vetëm për gra'? E vërteta shumë më komplekse - dhe magjepsëse

Shkruar nga Liberale
Noiva do Cordeiro në Brazilin juglindor është një komunitet tolerance dhe pranimi. Gratë kanë luajtur një rol të madh në formimin e tij. Nëse e keni dëgjuar emrin Noiva do Cordeiro, mund ta njihni atë si fshati ku gjithçka dominohet nga gratë, gratë janë të gjitha të reja dhe të bukura, ato i dërgojnë rregullisht burrat e tyre në mërgim dhe më pas gratë e reja e të bukura ftojnë burra të kualifikuar në punët që duhen fshatit…

Rreth po aq burra sa gra jetojnë në Noiva, me popullsi rreth 350. Shumica e burrave qëndrojnë larg fshatit çdo javë, duke punuar në një qytet aty pranë. Shumica e grave punojnë në fshat, të cilin banorët e drejtojnë komunalisht.

Gratë (të të gjitha moshave) krenohen me historinë e vërtetë të grave të Noiva-s, veçanërisht një linjë familjare. Në fund të viteve 1800, një grua e re sfidoi kishën dhe shoqërinë për të krijuar një vendbanim jokonvencional. Sot një grua 78-vjeçare - mbesa e themelueses - udhëheq komunitetin e lulëzuar dhe në zhvillim. María Senhorinha De Lima u rrit në një Brazil të shekullit të 19-të, i zhytur në machismonë e kolonizatorëve portugez dhe dogmën e katolicizmit romak. Pas tre muajsh në një martesë të detyruar, María iku me një burrë që donte, Chico Fernandes; si ndëshkim, kisha shkishëroi Marín dhe katër breza të pasardhësve të saj. María dhe Chico u vendosën në tokë në shtetin e Minas Gerais. Më shumë njerëz iu bashkuan atyre, duke përfshirë gra të tjera të dëbuara nga kisha; një komunitet u rrit, i formuar nga barazia gjinore dhe liria e fesë. Por shkishërimi i përhumbi familjet e vendbanimit. Gratë e quajtura "mëkatare" nuk mund të largoheshin të sigurta nga fshati; kur fëmijët përpiqeshin të shkonin në shkollë në qytetet fqinje, ato quheshin "fëmijë prostitutash" dhe shmangeshin. "Ishte shumë e trishtueshme," kujton Marcia Fernandes, një nga pasardhësit e Marías. Megjithatë, fshati qëndroi për dekada si një vend i tolerancës, duke mirëpritur jokonformistët, të papenduarit, të dëbuarit. Shumë njerëz në Noiva, kur gazetarët e vizituan, shkruanin se ishte një fshat me pak burra, i sunduar nga femra të ngjashme me Amazonën dhe ku kishte me bollëk qumësht dhe mjaltë. Titujt si "Fshati i humbur i grave braziliane apel për meshkujt beqarë" tërhoqën kërkues nga e gjithë bota dhe ekipet e xhirimit kërkuan të rekrutonin gra Noiva për shfaqje televizive nga mbarë bota. / Liberale.al/

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH