Aktualitet

Grabitja e Rinasit/ Klement Çala del nga regjimi 41 bis

Shkruar nga Liberale
Grabitja e Rinasit/ Klement Çala del nga regjimi 41 bis

Klement Çala, një autorët e grabitjes në aeroportin e Rinasit ka dalë nga regjimi 41 BIS. Vëllezërit Klement dhe Eldi Çala u arrestuan një vit pasi ishin shpallur në kërkim nga policia, për grabitjen spektakolare të 4.6 milionë eurove, në prill të vitit 2019, në Rinas. Gjykata e Posaçme e dënoi me 20 vite burg Klement Çalën.

Më 9 prill të 2019 një grup personash arritën që të marrin sasinë e parave të transportuara me blinda nga bankat e nivelit të dytë në Shqipëri jashtë shtetit nëpërmjet Rinasit. Pas një përplasje me Policinë mbeti i vdekur Admir Murataj.

NJOFTIMI:

Gjykata, ne baze dhe per zbatim 10 nenin 112, 463 dhe 471 to K.Pr.Penale, ne nenin 17 to gjit Nr. 81/2020 “PER TE DREJTAT DI-IE TRAJTIMIN E TE DENUARVE ME BURGIM IE TE PARABURGOSURVE”, ne nenet 10 dhe 11 to Ligjit Nr. 79/2020 “PER .ZEKUTIMIN E VENDIMEVE PENALE”, si dhe ne vendimin Nr. 5, date 22.02.2022 td ykates Kushtetuese,

VENDOSI:

Pranimin kerkeses se kerkuesi Klement Pellumb Gala. 2. Shfuqizimin e Urdhrit Nr. 230, date 20.05.2022 to Ministrit to Drejtesise “Per vendosjen ne regjimin e posagem to ushtrimit to to drejtave be burgun e sigurise se larte per to paraburgosurin Klement cala.”, si to pabazuar ne prova dhe ne ligj. 3. Ngarkohet Ministri i Drejtesise ne bashkepunim me Prokurorine e Posagme kunder Korrupsionit dhe Krimit to Organizuar per zbatimin e ketij vendimi. 4. Shpenzimet gjyqesore sic jane here. 5. Kunder ketij vendimi lejohet ankim brenda 15 (pesemedhjete) diteve ne Gjykaten e Posagme to Apelit per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar nga e nesermja e njoftimit to ketij vendimi. U shpall sot ne Tirane, me date 17.10.2022

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH