Showbiz

Google tani mund t'ju njoftojë kur dikush kërkon të dhënat tuaja personale

Shkruar nga Liberale
Google tani mund t'ju njoftojë kur dikush kërkon të

Mjafton një kërkim i thjeshtë për të zbuluar emrat, mbiemrat, emailet apo fotot e vjetra të turpshme të gjetura nga ndonjë profil social i harruar nga ueb-i. Ata janë në mëshirën e të gjithëve dhe motorët e kërkimit shpesh i nxjerrin jashtë pa e ditur përdoruesit. Kjo është arsyeja pse Google ka krijuar një funksion të ri për të gjetur informacione personale në ueb dhe për t'i hequr ato nga rezultatet e kërkimit. Mund të aktivizoni gjithashtu një paralajmërim që Google do të dërgojë kur të dhënat tuaja të ndjeshme të publikohen në internet. Në këtë mënyrë është e mundur të merrni një kontroll më të madh mbi identitetin tuaj dixhital dhe të mbroni privatësinë tuaj.

Funksioni quhet "Rezultatet rreth jush" dhe i lejon përdoruesit të shohin se kur dhe ku futen informacionet personale në motorin e kërkimit dhe ta heqin atë. Në realitet, Google nuk fshin informacione personale në ueb, por vetëm në Google Search, kështu që do të jetë më e vështirë për t'u gjetur. Në Itali nuk është ende aktiv, në fakt kur u përpoqëm të hynim në faqen që Google raportoi: " Ky mjet nuk mbështetet ende në rajonin tuaj ". Funksioni u lançua në Shtetet e Bashkuara në anglisht, dhe kompania shpjegoi se po punon për ta lëshuar atë në vende dhe gjuhë të tjera së shpejti.

Për të aktivizuar sinjalizimin, duhet të keni një llogari Google, kështu që nëse nuk ekziston tashmë, do t'ju duhet ta krijoni dhe të identifikoheni në llogarinë tuaj.

Së pari ju duhet të hyni në faqen e aktivitetit "Rezultatet rreth jush" .

Më pas duhet të shtypni "Start" dhe të ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran.

Në këtë pikë Google do t'ju kërkojë të shtoni informacionin tuaj të kontaktit: emrin, adresën, numrin e telefonit dhe emailin.

Pas futjes dhe konfirmimit të tyre, duhet të zgjidhni metodën që dëshironi të përdorni për të marrë njoftimin. Google në fakt mund ta dërgojë atë me email, ose me njoftime në pajisjet e lidhura me llogarinë.

Më pas Google do të skanojë automatikisht rezultatet e kërkimit dhe do t'ju njoftojë pasi të ketë mbaruar nëse ka gjetur ndonjë gjë. Skanimi fillestar mund të zgjasë deri në disa orë./Liberale.al

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH