Aktualitet

Gazeta Liberale hapet me: Shqiptarët nuk kanë besim tek zgjedhjet

Shkruar nga Liberale
Gazeta Liberale hapet me: Shqiptarët nuk kanë besim tek zgjedhjet

Ekspertët theksojnë se humbja e besimit në procesin zgjedhor në Shqipëri dhe vende të tjera të Ballkanit Perëndimor është një nënprodukt i kapjes së shtetit nga elitat politike dhe ekonomike.

Duke komentuar të dhënat e përftuara nga sondazhi i fundit i Fondit Europian për Ballkanin, të cilat sugjerojnë se një e pjesë e madhe e qytetarëve të rajonit e kanë humbur besimin tek zgjedhjet ose janë të lëkundur, Florian Bieber, profesor dhe drejtues i Qendrës për Studimet e Europës Juglindore në Universitetin e Grazit, në Austri, theksoi se rotacioni politik në vende si Shqipëria nuk është garanci për zhbërjen e kapjes së shtetit.

Këto dhe shumë të tjera do t'i gjeni në Gazetën Liberale në print. /Gazeta Liberale

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH