Kryesore

Gazeta Liberale hapet me: Peshorja e Strasburgut nga ana e Vetingut

               Publikuar në : 08:46 - 03/06/21 liberale

Asnjë shkelje të Konventës së të Drejtave të Njeriut. Kështu Gjykata e Strasburgut e mbylli çështjen e gjyqtares shqiptare, Altina Xhoxhaj, të shkarkuar nga vetingu më 2018-n.

Ndonëse Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut e kishte dhënë një vendim të parë në shkurt të këtij viti, ku me shumicë votash gjykoi se nuk kishte pasur shkelje për mungesë të pavarësisë dhe paanshmërisë të organeve të vetingut apo parregullsi të procedurave, ish-gjyqtarja e Kushtetueses kërkoi të rasti i saj të rishqyrtohej nga Dhoma e Madhe prej 17 gjyqtarësh.

Kështu, aktgjykimi i datës 9 shkurt 2021, ku nuk u gjet asnjë shkelje në rastin Xhoxhaj, nga dje është vendim përfundimtar në këtë çështje.

Për më tepër lexoni Gazetën Liberale, print ose online!

Tags: , ,


KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Back