Aktualitet

Gazeta Liberale: Ballkani, kontrabandë emigrantësh e pastrimi parash

Shkruar nga Liberale
Gazeta Liberale: Ballkani, kontrabandë emigrantësh e pastrimi parash

Raporti investigativ "Flukset e njerëzve, drogës dhe parave - Maj 2021”, nga Iniciativa Globale Kundër Krimit të Organizuar Transnacional ( GI - Global Initiative, Against Transnational Organized Crime, ) publikuar ditët e fundit, përmes faktesh dhe të dhënash paraqet Ballkanin Perëndimor, (BP) si një rajon kyç të përfshirë fuqimisht në kontrabandën e emigrantëve të paligjshëm dhe azil-kërkuesve drejt vendeve të BE-së, prodhimin dhe trafikun e drogave nga Lindja në Perëndim dhe pastrimin e parave të krimit të organizuar.

Në bazë të dhënash dhe faktesh raporti arrin në konkluzionin që "sasia më e madhe e parave vjen nga trafiku i drogës që realizohet nga grupe kriminale që veprojnë jashtë BP. Pastrimi i parave të krimit të organizuar bëhet kryesisht në Spanjë, Mbretërinë e Bashkuar dhe Dubai.

Për më tepër lexoni Gazetën Liberale, print ose online!

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH