Globi

Gabimi fatal që bëjmë kur lajmë dhëmbët dhe që mund ta shmangim lehtësisht!

Shkruar nga Liberale
Gabimi fatal që bëjmë kur lajmë dhëmbët dhe

Dentisti i njohur Dr Payal Bhalla këshillon njerëzit që të shmangin një gabim që ata bëjnë kur lajnë dhëmbët.

Siç shkruajnë mediat e huaja, dentist thotë se furça e dhëmbëve duhet të laget me ujë gjithmonë para aplikimit të pastës. “Lagia e furçës së dhëmbëve përpara se të lani dhëmbët është thelbësore për disa arsye. Së pari, ky veprim ndihmon në shpërndarjen më efikase të pastës së dhëmbëve, duke siguruar mbulim më të mirë në të gjithë sipërfaqet e dhëmbëve. Kjo rezulton në efikasitet i përmirësuar i pastrimit dhe një heqje më e plotë e mbetjeve”, shpjegon ai.

Dr Bhalla shtoi më tej se një furçë e njomë bën të mundur që dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve të mos dëmtohen.

“Përveç kësaj, lagështia ndihmon në aktivizimin e përbërësve të pastës së dhëmbëve, duke i bërë ato më efektive në luftimin e baktereve dhe ruajtjen e higjienës orale”, thotë ai.

Sipas dentistit, në rast se furça mbahet e thatë efektet negative në shëndetin tuaj oral janë të shumta, që  nga gërryerja e smaltit të dhëmbëve e deri te prishja e tyre. Furça e thatë po ashtu acaron mishrat e dhëmbëve duke shkuar deri në inflamacion apo edhe sëmundje të dhëmbëve.

Larja jo e duhur e dhëmbëve shprehet Bhalla mund të çojë në erë të keqe të gojës dhe ndryshim drastik të ngjyrës së dhëmbëve.

Pra, sigurohuni që të lagni furçën tuaj përpara se të lani dhëmbët ose ndryshe do përballeni me shumë efekte negative në shëndetin tuaj oral.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH