Globi

Funerali i Prigozhin mbahet sot nën masa të rrepta sigurie

Shkruar nga Liberale

Oficerët e zbatimit të ligjit në Rusi janë parë duke ruajtur një varrezë në Shën Petersburg, ndërsa shtohen spekulimet se funerali i Yevgeny Prigozhin mund të mbahet sot.

Përvojat e së shkuarës, të tashmes dhe të së ardhmes përshkohen nga një ndjenjë pasigurie dhe ata që ndihen si “mashtrues” përjetojnë një frikë të vazhdueshme për t’u “zbuluar”, pavarësisht sukseseve objektive.

Një shenjë tjetër është kërkimi i vlefshmërisë në figurat e autoritetit, të tilla si një shef ose anëtar i familjes, të cilëve u jepet fuqia për të diktuar nëse jeni apo jo i suksesshëm.

Jo vetëm kaq: personat që vuajnë nga kjo sindromë shmangin situatat që mund t’i vënë përpara një vlerësimi të drejtpërdrejtë, të punojnë deri në rraskapitje dhe t’i shmangen meritave për punën e tyre. Dhe sigurisht që ata nuk mund të pushojnë as pas arritjes së një qëllimi.

Shpesh, ata i nënshtrohen asaj që quhet “cikli mashtrues”. Kjo ndodh kur një aktivitet niset me përgatitje intensive dhe të tepruar ose, anasjelltas, me zvarritje të ndjekur nga një planifikim i furishëm. Kur detyra përfundon me sukses, është e mundur të ndiheni të përmbushur dhe të lehtësuar, por cikli fillon përsëri kur një detyrë e re arrin dhe përsëri shkakton ndjenja ankthi dhe dyshimi.

Si të kapërceni sindromën e mashtruesit

Për të dalë nga sindroma e mashtruesve, është e nevojshme të mësojmë të pranojmë sukseset dhe të pranojmë se jemi të denjë për to. Një hap i rëndësishëm mund të jetë biseda me dikë për këtë: miqtë dhe familja mund të ndihmojnë në normalizimin e ndjenjave dhe të na kujtojnë se frikarat që përjetojmë nuk janë reale, ndërsa një terapist mund të na ndihmojë jo vetëm të identifikojmë origjinën e sindromës, por edhe të zhvillojmë taktika për ta luftuar.

Disa sugjerime mund të përfshijnë krijimin e një liste të arritjeve dhe gjërave për të cilat ndiheni krenarë.

Për më tepër, është thelbësore të ndaloni së krahasuari veten me arritjet dhe jetët e të tjerëve dhe të ndaloni së ndjekuri përsosmërinë për t’u fokusuar thjesht në të qenit versioni më i mirë i vetes.

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH