Aktualitet

Foto/ Nis ndërtimi i ujësjellësit të ri të Krujës

               Publikuar në : 15:27 - 04/11/19 liberale

Në Krujë ka nisur puna për ndërtimin e ujësjellësit, i cili do të sigurojë furnizim të pandërprerë me ujë të pijshëm për 17.500 banorë.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, së bashku me Drejtorin e Përgjithshëm të Agjencisë Kombëtare të Ujësjellës-Kanalizimeve dhe Infrastrukturës së Mbetjeve, Alqi Bllako, inspektuan në terren nisjen e punimeve.

Drejtori Bllako bëri të ditur detaje sa i takon këtij investimi, që parashikon ndërtimin e një depoje me kapacitet 500 metër kub si dhe ndërtimin e një rrjeti transmetimi prej 15.6 kilometrash.

“Ky është një projekt jetik për qytetin e Krujës, i cili i jep zgjidhje përfundimtare problemit të furnizimit me ujë, një problem i trashëguar në mbi 30 vite. Është gjetur një burim i ri, burimi i Vaomirës në vargmalet e Skënderbeut dhe do të ndërtohet një linjë e re 15.6 kilometra transmetimi, e cila do garantojë furnizim të pandërprerë 24 orë me ujë për 8 muaj të vitit, kryesisht gjatë muajve të lagësht, nga nëntori në qershor dhe një furnizim prej të paktën 16 orë në ditë për periudhën e thatë të vitit”, tha Bllako.

Ministrja Balluku vlerësoi angazhimin e qytetarëve, të cilët shqetësimin e tyre e shprehën në Platformën e Bashkëqeverisjes. Balluku tha se ndërtimi i rrjetit të ujësjellësit për Bashkinë Krujë ishte planifikuar për t’u realizuar, por pas kërkesës së banorëve gjatë interpelancës, ky investim u përshpejtua në kohë.

“Ky është një rast që ne na erdhi përmes Platformës së Bashkëqeverisjes. Një grup banorësh të Krujës na kërkuan, për shkak të investimeve të munguara në disa dekada, ndërhyrje në rrjetin e ujësjellësit. Premtuam që do fillojmë ndërtimin në vjeshtë dhe e mbajtëm premtimin. Shpresojmë të mbyllet procesi, ashtu siç kemi premtuar, para fillimit të sezonit veror. Duhet t’ua dorëzojmë qytetarëve të Krujës sipas afatit, pasi flitet për një shërbim bazik, jetësor, siç është uji dhe të kesh burime të këtij mali dhe të mos kesh ujë në shtëpi, në qytet, është diçka e papranueshme”, u shpreh Balluku.

Nisur nga ky rast, por edhe nga shumë histori suksesi të tjera, që lidhen me Platformën e Bashkëqeverisjes, ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë u bëri thirrje të gjithë qytetarëve që shqetësimet e tyre, apo edhe të komunitetit, t’i adresojnë në këtë platformë. Ajo siguroi për angazhimin e të gjithë strukturave të shtetit për t’i dhënë zgjidhje problematikave të adresuara nga qytetarët.

“Platforma e Bashkëqeverisjes duhet përdorur. Është një platformë funksionale ku çdo ministër, çdo drejtor, çdo nëpunës i shtetit merr informacion nga njerëzit dhe është i detyruar që t’i përgjigjet nevojës së tyre. Është një platformë, e cila duhet përdorur pasi është kontakti direkt me çdo institucion shtetëror dhe është kontakti direkt, ku ne arrijmë të kuptojmë sesi është performanca e institucioneve tona të varësisë dhe kush janë nevojat më të mëdha, që ka qytetari apo komunitete të tëra”, nënvizoi ministrja Belinda Balluku.

Ndërtimi i ujësjellësit të ri të Krujës do të sigurojë për 17.500 banorë, jo vetëm furnizim të pandërprerë me ujë të pijshëm, por njëkohësisht do të eliminojë humbjet dhe ndotjet e ujit në rrjet. Projekti parashikon gjithashtu edhe mbulimin me ujë të pijshëm të zonës së Sarisalltikut.

Tags: , , ,


KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Back