Globi

Fillimisht e tradhtoi, më pas e denoncoi për dhunë dhe kërkoi ndarjen, pas divorcit gruaja dënohet t’i paguajë 100 euro çdo muaj ish-burrit

Shkruar nga Liberale
Fillimisht e tradhtoi, më pas e denoncoi për dhunë dhe

Është një histori e veçantë që përfundoi me një dënim të pazakontë për gruan nga gjykata e Frosinone, e depozituar pak ditë më parë. Vendimi vendos me përgjegjësi gruan për mbajtjen e ish-bashkëshortit të saj. Janë vetëm 100 euro në muaj "por për mua - thotë burri - por është më tepër një vlerësim moral për atë që kam vuajtur".

Ngjarja ka ndodhur në gusht të vitit 2017 – bashkëshorti - i cili është agjent shitjesh del e punon herë pas here – por vëren se gruaja e tij, punonjëse e një kompanie shëndeti, dërgon mesazhe pa ekuivoke dhe imazhe të sajat përmes rrjeteve sociale në të cilën ajo shfaqet lakuriq dhe në pozicione komprometuese.

Një lidhje virtuale, por më pas del se edhe të tjerat janë reale, aq sa gruaja largohet nga shtëpia pa dhënë shumë shpjegime për të takuar më shumë ose pak të dashurit e saj. E zbuluar, ajo vendos të shkojë të jetojë me nënën e saj dhe ia lë shtëpinë - e regjistruar zyrtarisht në emrin e saj - ish-bashkëshortit. Tensioni është padyshim i dukshëm, derisa çështja shkon në gjykatë. Gruaja e ka denoncuar për keqtrajtim, u zhvillua procesi penal por ai u shpall i pafajshëm korrikun e kaluar “sepse fakti nuk ekzistonte”. Ndërkohë kishte nisur edhe çështja e ndarjes gjyqësore e ngritur prej saj, me pretendimin se “prej disa vitesh bashkimi martesor është përkeqësuar, saqë për të shmangur diskutimet e vazhdueshme, ndonjëherë edhe të ashpra e të dhunshme, dhe për të mbrojtur sigurinë fizike dhe psikologjike vendosi në shtator 2017 për të shkuar të jetojë me nënën e tij”.

Shtëpi e cila ndodhet pak metra nga ajo martesore, e regjistruar në emër të gruas por edhe e ndërtuar falë kontributit të bashkëshortit. I cili del në gjyq, duke vënë në dukje se fundi i bashkimit martesor - i cili zgjati 19 vjet dhe nga i cili lindi një djalë, i rritur dhe tashmë bën jetë të pavarur.

Sipas dokumentacionit të prodhuar nga avokati i burrit, bashkëshortja «u kap disa herë duke biseduar në rrjetet sociale me të tjerët, me shkëmbime të përmbajtjeve të turpshme dhe duke kryer akte të turpshme gjatë turnit të punës në spital, madje duke pasur marrëdhënie jashtëmartesore me disa burra në të njëjtën kohë."

E gjithë kjo konfirmohet nga gjetjet në celular, “në të cilin mund të lexohen shkëmbimet e mesazheve me përmbajtje të paqartë erotike”. Zonja, e dëgjuar në procesverbal, konfirmoi rrethanat e tradhtisë bashkëshortore, duke thënë megjithatë se të tjerët me të cilët ajo shkëmbente mesazhe ishin “vetëm miq”. Por gjykata shprehet: “Është sinqerisht e vështirë të besohet se këto ishin miqësi të thjeshta, duke pasur parasysh tensionin e bisedave të shkëmbyera”.

Jo vetëm kaq, para episodeve të zbuluara në gusht të gjashtë viteve më parë “nuk ka pasur asnjë provë në dokumentet e një krize martesore” dhe as “prova të sjelljes së dhunshme dhe keqtrajtimit të kryer në dëm të bashkëshortit, gjë që gjithashtu duhet të merret parasysh përjashtuar nga vendimi i dhënë më 17 korrik 2023”.

“Kurrë nuk kam bërë asgjë të keqe - thotë burri - dhe me të vërtetë shpresoj që kjo çështje të përfundojë një herë e përgjithmonë. Jam denocnuar si ajo që nuk jam, por fatmirësisht sot janë dy fjali që e vërtetojnë këtë. Është një kënaqësi personale, nuk kërkoja hakmarrje tjetër përveç njohjes morale”. Historia, megjithatë, nuk ka përfunduar. Arsyeja? Ish-i burri tani jeton i vetëm në shtëpinë që ndante me të dhe që tani është në qendër të një mosmarrëveshjeje tjetër. Bashkëshorti i tradhtuar kishte kërkuar që ajo t'i jepej, por gjykata e refuzoi këtë kërkesë, si dhe atë për kompensimin e dëmit. Ndërkohë, është në pritje një tjetër padi, e ngritur nga gruaja “për të rifituar disponueshmërinë e shtëpisë”. Gruaja deri sa të zgjidhet martesa dhe të merret vendimi për shtëpinë, ndërkohë, sipas vendimit të gjykatës do të ketë “detyrimin të paguajë 100 euro në muaj si ushqim për bashkëshortin”. Martesa ka mbaruar, por zgjidhja e saj zyrtare ende jo. /Liberale.al/

Poll
SHQIPENGLISH