Aktualitet

Emri/ Ja kush është ambasadori i ri i OSBE në Shqipëri

Shkruar nga Liberale
Emri/ Ja kush është ambasadori i ri i OSBE në Shqipëri

OSBE tashmë nga sot do të ketë një ambasador të ri në Shqipëri. Italiani Vincenzo Del Monaco do të zëvendësojë gjermanin Bernd Borchardt që largohet.

"Ai ka shërbyer, për 23 vjet, në shërbimin diplomatik italian. Përpara se t’i bashkohej Prezencës në Shqipëri, ambasadori Del Monaco ishte ambasador i Italisë në Armeni dhe, më parë, ambasador i Italisë në Malin e Zi. Gjithashtu, ai ka shërbyer në Pekin; në Përfaqësinë e Përhershme italiane në Bashkimin Evropian, në Bruksel; si edhe në kabinetin e këshilltarit diplomatik të ish-presidentit të Italisë, Giorgio Napolitano.", shkruhet në postim.

STATUSI NGA OSBE

Le t’i urojmë mirëseardhjen Kryetarit të ri të Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, ambasadorit Vincenzo Del Monaco.

Ai ka shërbyer, për 23 vjet, në shërbimin diplomatik italian. Përpara se t’i bashkohej Prezencës në Shqipëri, ambasadori Del Monaco ishte ambasador i Italisë në Armeni dhe, më parë, ambasador i Italisë në Malin e Zi. Gjithashtu, ai ka shërbyer në Pekin; në Përfaqësinë e Përhershme italiane në Bashkimin Evropian, në Bruksel; si edhe në kabinetin e këshilltarit diplomatik të ish-presidentit të Italisë, Giorgio Napolitano.

Ai u diplomua shkëlqyeshëm nga Universiteti “La Sapienza” i Romës; zotëron diplomën Master i Drejtësisë në Studimet e Larta Ligjore Evropiane nga Kolegji i Evropës në Bryzh; si edhe një diplomë nga École Nationale d’Administration.

Ambasadori Del Monaco mban titullin e Urdhrit të Meritës (Commendatore) të Republikës së Italisë, titullin Kalorës të Legjionit të Nderit francez dhe Urdhrin e Flamurit Malazez të rangut të dytë.

Ai flet italisht, anglisht dhe frëngjisht. Ai është i martuar dhe ka tre fëmijë.

***

Please join us in ëelcoming our neë Head of Presence, Ambasador Vincenzo Del Monaco.

He has served for 23 years in Italy’s diplomatic service. Before joining the Presence in Albania, Ambassador Del Monaco ëas Ambassador of Italy to Armenia, and prior to that Ambassador of Italy to Montenegro. He also served in Beijing; in Brussels, at the Italian Permanent Representation to the EU; and in the cabinet of the diplomatic advisor to Italy’s former President Giorgio Napolitano.

He graduated in Laë ëith honours from La Sapienza University of Rome, holds a Master of Laës degree in High European Legal Studies from the College of Europe in Bruges, and a diploma from the École Nationale d’Administration.

Ambassador Del Monaco is aëarded ëith the Order of Merit of the Italian Republic (Commendatore), the French Légion d’Honneur (Chévalier), and the Order of the Montenegrin Flag (second rank).

He speaks Italian, English and French. He is married and has three children. /Gazeta Liberale

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH