Aktualitet

Ekspertizë nga OSBE/ODIHR, Gjiknuri refuzon kërkesën e opozitës

               Publikuar në : 20:04 - 15/09/20 liberale

Anëtari i mazhorancës në Këshillin Politik, Damian Gjiknuri i ka kthyer përgjigje  opozitës në lidhje me kërkesën e saj për të thërritur një tjetër takim ditën e mërkurë për çështjet e mbetura pezull dhe marrjen e një mendimi të OSBE-ODIHR për to.

Sipas Gjiknurit, zbatimi i Kushtetutës për dispozitat e reja për zgjedhjet nuk është një çështje që mund të vihet në diskutim dhe të zvarritet.

“Në vijim të diskutimeve të kryera në mbledhjen e mbrëmshme, më lejoni të ju ritheksoj se nëse ju kërkoni të shfrytëzoni ekspertizë të huaj për qartësimin e pozicioneve tuaja lidhur me implementimin e dispozitave të reja të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë që bëjnë fjalë për zgjedhjet, ju mund ta bëni këtë me këdo që ju e gjeni të përshtatshme, por nuk mund të kërkoni që anëtarët e tjerë të Këshillit Politik, për të cilët zbatimi i Kushtetutës është një çështje që as vihet në diskutim, as zvarritet dhe as anashkalohet të bëhen pjesë e kësaj kërkese, aq më tepër të kërkoni që ekspertiza e OSBE/ODIHR-it të keqpërdoret me prapamendim”, u shpreh Gjiknuri.

Gjiknuri akuzoi opozitën së kërkon të keqpërdorë me prapamendim ekspertizën e OSBE/ODIHR, në një kohë që ajo e ofroi më herët ndihmë e saj, sugjerimet e së cilët u refuzuan prej opozitës.

“OSBE/ODIHR ka qenë gjithmonë gati të përfshihej me ekspertizë teknike për shqyrtimin dhe përpunimin e propozimeve dhe drafteve tona të reformës. Ne kemi qenë mirënjohës sa herë që nga OSBE/ODIHR na kanë ardhur komente dhe sugjerime, sikurse kemi qenë po aq të keqardhur, kur për shkak të insistimit tuaj, sugjerimet e tyre janë neglizhuar e sakrifikuar pa asnjë shkak të logjikshëm”, shtoi anëtari i mazhorancës në Këshill.

 

Tags: , , ,


KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

Back