Showbiz

Edhe Gmail lançon etiketat e tij blu, të gjitha hapat për t'i marrë ato

Shkruar nga Liberale
Edhe Gmail lançon etiketat e tij blu, të gjitha hapat për

Me ardhjen e Elon Musk që revolucionarizoi Twitter-in, tiku blu është kthyer në një strategji për të fituar para nga rrjeti social, por dhe ka krijuar kaos dhe dezinformata duke certifikuar profile false. Tani Gmail bën një hap prapa dhe e kthen çekun blu në rolin e tij origjinal: verifikimi i profileve. Shfaqet pranë emrit të dërguesit, nëse ka do të thotë që profili është real.

Shërbimi Gmail është falas dhe i krijuar për të ofruar një mbrojtje shtesë kundër mashtrimeve me email. Jo vetëm kaq, duke zgjedhur emrin e dërguesit, do të shfaqet një mesazh; "Dërguesi i këtij emaili ka verifikuar që ai zotëron (emrin e domenit) dhe logon në foton e profilit të tij."

Blue Check synohet të jetë "një sistem i fuqishëm vërtetimi i emailit që ndihmon përdoruesit dhe sistemet e sigurisë të identifikojnë dhe bllokojnë mesazhet e padëshiruara, dhe gjithashtu i lejon dërguesit të përdorin besimin e tyre në markën", shpjegoi Google në një postim në blogun zyrtar. Sistemi bazohet në standardin BIMI (Brand Indicators for Message Identification), i cili bën të mundur verifikimin e identitetit të dërguesve.

Në realitet, Google kishte prezantuar tashmë mbështetjen për standardin BIMI në 2021, duke lejuar markat të përdorin logot e vërtetuara në emailet e tyre. Tani ka një shërbim shtesë për të dalluar mesazhet nga postat promovuese ose mashtrimet. Sistemi është gjithashtu një mënyrë për të ndihmuar Gmail-in të njohë postën e padëshiruar dhe si pasojë t'i zhvendosë mesazhet në dosjen e duhur. Sistemi do të jetë i disponueshëm gjatë javëve të ardhshme, si për klientët e Google Workspace ashtu edhe për përdoruesit tradicionalë. Për ta marrë atë, do t'ju duhet të plotësoni të gjithë hapat për të certifikuar standardin BIMI, të cilin mund ta gjeni në Udhëzuesin e administratorit të Google Workplace.

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH