Aktualitet

Ditmir Bushati caktohet i dërguar i posaçëm për OSBE-në

Shkruar nga Liberale
Ditmir Bushati caktohet i dërguar i posaçëm për

Ish-ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati është caktuar i dërguar i posaçëm për OSBE-në. Lajmi është bërë i ditur përmes një njoftimi në faqen zyrtare të OSBE.

Bushati kryeson listën e personave që gjatë këtij viti do të drejtojnë fusha të caktuara. Në ndryshim nga të tjerët, Bushati do të trajtojë çështje dhe problematika të të gjitha fushave me të cilat kryesia mund të përvallet gjatë drejtimit të organizatës.

Nërkohë në faqen e OSBE-së shpjegohet edhe pozicioni i Kryetarit kundrejt stafit.

"Kryetari i Zyrës merr një kryesim në parandalimin e konflikteve, zgjidhjen dhe rehabilitimin në rajonin e OSBE-së, duke marrë kontakte të drejtpërdrejta me palët në fjalë dhe rregullimin ose zhvillimin e negociatave për zgjidhje. Për të trajtuar krizat ose për të siguruar një bashkërendim më të mirë të përpjekjeve të shteteve pjesëmarrëse në fusha të veçanta, Kryetari mund të emërojë përfaqësues personal ose të veçantë. Përfaqësuesit personalë kanë një mandat të qartë dhe të saktë, i cili përshkruan detyrat që pritet të ndërmarrin", thuhet nga OSBE.

Stafi i plotë

Ditmir Bushati- I Dërguari Special i Kryetarit të Zyrës së OSBE-së

Ambasadori Heidi Grau

Përfaqësues Special i Kryetarit të OSBE-së, Zyra në Ukrainë dhe në Grupin e Kontaktit Trilateral

Ambasadori Rudolf Michalka

Përfaqësues Special i Kryesuesit të OSBE-së për Kaukazin e Jugut

Ambasadori Thomas Mayr-Harting 

Përfaqësuesi Special i Kryetarit të OSBE-së për procesin e zgjidhjes së transdniestrisë

Ambasadori Andrzej Kasprzyk

Përfaqësuesi Personal i Kryetarit të Zyrës së OSBE-së për konfliktin e trajtuar nga Konferenca e Minsk OSBE-së

Kolonel Sulo Mustafaraj

Shef i Grupit të Planifikimit të Nivelit të Lartë 

Volker Frobarth

Përfaqësues në Komisionin e Përbashkët Letonez - Rus për Pensionistët Ushtarak;

Rabbi Andrew Baker

Përfaqësuesi Personal i Kryesuesit të OSBE-së për Luftimin e Anti-Semitizmit

Profesor Regina Polak 

Përfaqësues Personal i Kryetarit të Zyrës së OSBE-së për Luftimin e Racizmit, Ksenofobisë dhe Diskriminimit, duke u përqëndruar edhe në Intolerancën dhe Diskriminimin ndaj të Krishterëve dhe Anëtarëve të Feve tjera 

Ambasadori Mehmet Paçacı

Përfaqësuesi Personal i Kryesuesit të OSBE-së për Luftimin e Intolerancës dhe Diskriminimit ndaj Myslimanëve

Ambasadori Melanne Verveer

Përfaqësuesi Special i Kryesuesit të OSBE-së për Gjininë;

Paola Severino

Përfaqësues Special i Kryetarit të Zyrës së OSBE-së për Luftimin e Korrupsionit

Valiant Richey

Përfaqësues Special dhe Koordinator i OSBE-së për Luftimin e Trafikimit të Qenieve Njerëzore

Alba Brojka

Përfaqësues Special i Kryesuesit të OSBE-së për Rininë dhe Sigurinë;

I dërguari i posaçëm është një risi e Presidencës Shqiptare të OSBE-së, pasi presidencat e shkuara nuk kanë pasur një pozicion të tillë.

Shqipëria mori në fillim të janarit kryesimin e OSBE për vitin 2020./Gazeta Liberale

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH