Kosova

Dënohet vajza që plagosi me armë zjarri Vali Corleonen

Shkruar nga Liberale
Dënohet vajza që plagosi me armë zjarri Vali Corleonen

Gjykata Themelore e Gjilanit e ka shpallur fajtore të akuzuarën A.S., duke e dënuar me 1 mijë euro gjobë, për akuzën se nën ndikimin e substancave narkotike, e kishte plagosur aksidentalisht të dëmtuarin Princ Valentino Corleone, duke i shkaktuar lëndime të lehta trupore.

Sipas aktgjykimit, e akuzuara A.S, për të tri veprat penale me të cilat e ngarkonte aktakuza, dënohet me një gjobë kumulative në vlerë prej 1 mijë euro, të cilën duhet ta paguajë në një afat prej 30 ditësh.

Në rast se e akuzuara nuk e paguan gjobën, dënimi me gjobë i zëvendësohet në dënim me burgim prej 50 ditësh.

Paraprakisht, në seancën e sotme e akuzuara A.S. përmes avokatit të saj Ramadan Leka ka pranuar fajësinë për të tri veprat penale me të cilat e ngarkonte akuza.

E akuzuara  dhe i dëmtuari Princ Valentino Corleone, gjatë dëshmive të tyre para trupit gjykues, kanë deklaruar se ngjarja kishte ndodhur në mënyrë aksidentale dhe pa paramendim për të shkaktuar rrezik për të pranishmit, madje kishte ndodhur si pasojë e ndikimit të substancave narkotike.

E pandehura S. para trupit gjykues është zotuar se nuk do të përsëriste vepra të ngjashme apo të tjera me karakter penal, duke shtuar se gjatë qëndrimit në paraburgim, e kishte kuptuar se mund të jetonte edhe pa përdorimin e substancave narkotike.

Mbrojtësi i të pandehurës, avokati Leka ka kërkuar nga trupi gjykues që për të mbrojturën e tij të merren parasysh të gjitha rrethanat lehtësuese, duke iu referuar të kaluarës së saj të shkëlqyer dhe arritjeve të rëndësishme edhe në gara ndërkombëtare të diturisë, pendimit të shprehur para trupit gjykues, si dhe  zotimit të saj publik se nuk do të përfshihet në asnjë lloj vepre tjetër penale në të ardhmen.

Ai kërkoi nga trupi gjykues që të mbrojturës së tij t’i hiqet masa e paraburgimit dhe t’i shqiptohet dënim alternativ me gjobë.

Prokurorja Bahtije Ademi, nga ana tjetër, nuk e ka  kundërshtuar pranimin e fajësisë nga ana e të pandehurës për të tre veprat penale që i ngarkohen sipas përshkrimit faktik dhe kualifikimit ligjor të aktit me kushtet ligjore nga neni 248, paragrafi 1 i KPRK-së.

Ajo ka kërkuar nga trupi gjykues që të pandehurës t’i shqiptohet dënim adekuat në konsideratë të rrethanave në të cilat janë konsumuar veprat penale.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH